Обговорили питання щодо доцільності створення школи дзюдо

Сьогодні, 27 квітня, за участі міського голови Олександра Кодоли відбулася нарада з тренерами-викладачами з дзюдо та спортивної боротьби.

Присутні обговорили питання доцільності створення Ніжинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Дзюдо». Очільник міста заслухав обґрунтування та пропозиції тренерів щодо подальшої діяльності майбутньої школи.

Тренерський склад запевнив, що відкриття спортивного закладу дасть змогу створити зразково-показову міську спортивну школу з кращими результатами та з перспективою увійти до першої п’ятірки рейтингу кращих спортивних шкіл області. Також з’явиться можливість повернути тренерів та спортсменів з Чернігівських обласних спортивних шкіл, які в подальшому даватимуть високі результати та залікові рейтингові бали. Школа дзюдо матиме гарні перспективи отримати першу категорію, а також стати однією із провідних шкіл області та України з дзюдо, що значно підвищить спортивний імідж Ніжина. Відокремлення від Ніжинської КДЮСШ дасть тренерам додатковий стимул для подальшої плідної роботи, а також значно покращить результативність спортсменів.

Заступник міського голови Сергій Смага зауважив, що відкриття даної школи дасть значний поштовх в розвитку самбо та дзюдо в Ніжині. Також Сергій Степанович побажав чемпіонці світу Наталії Честяковій та всім спортсменам досягнути найвищих спортивних результатів.

Олександр Михайлович зазначив, що спорт в місті потрібно розвивати та підвищувати його рівень на спортивній арені України. Очільник міста наголосив про необхідність знайти порозуміння між депутатами, обговорити з ними перспективи створення школи дзюдо та розвитку даного виду спорту в місті. Тож робота в даному напрямку буде продовжена. Для вивчення всіх тонкощів та отримання консультацій по питанню створення спортивної школи будуть залучені депутати міської ради, посадові особи структурних підрозділів та виконавчих органів, а також фахівці спортивної галузі.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

27.04.2021