Обговорили важливі питання стосовно перевезення медичного персоналу

Сьогодні, 23 березня, міський голова Анатолій Лінник провів нараду з керівниками медичних установ та перевізниками міста. В засіданні також взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, начальник управління комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський, посадові особи відділу транспорту та зв’язку, представники відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи, ЗМІ.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко повідомив, що з 24 березня розпочнуть курсувати регулярні спеціальні автобусні рейси, які доставлятимуть медиків на роботу та відвозитимуть їх по завершенні зміни. На одязі медпрацівників, а саме на руці, повинні бути жовті позначки. Також при собі потрібно мати довідку про статус медичного працівника. Перевезення здійснюватиметься відповідно з карантинними обмеженнями – не більше 10 осіб в салоні, масковий режим без виключень. Транспорт проходитиме відповідну дезінфекцію, водії матимуть засоби індивідуального захисту. Олександр Михайлович зазначив, що здійснюватиметься підвіз медперсоналу стратегічних відділень: інфекційного, терапевтичного, реанімаційного та лор-відділення. Медичні працівники, які проживають в радіусі 15-20 хвилин пішого ходу, добиратимуться самі. А працівників, які проживають за межами міста буде доставляти на робоче місце та додому транспорт медичного закладу.

Міський голова зазначив, що перевезення медичного персоналу буде безкоштовним. Фінансування перевезень забезпечується коштами закладу, за потреби додаткових коштів, включатиметься і міський бюджет.

Велике прохання до всіх громадян! Ці перевезення організовані виключно для медичного персоналу. Не намагайтеся скористатися послугами спеціальних автобусних рейсів, не створюйте прецедентів і не затримуйте рух транспортного засобу.

Графік руху спеціальних рейсів по маршрутах: «Заводська» (вул. Прилуцька) – міськлікарня; вул. Кунашівська («Мигалівка») – міськлікарня; вул. Челюскіна («Фрунзівка») – міськлікарня: http://nizhynrada.gov.ua/news/5070/do-vdoma-medpratsvnikv.html

Також під час наради порушувалось питання щодо організації роботи медичних закладів в цілодобовому режимі у разі загострення нагальної ситуації.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

23.03.2020