Оформлюємо житлову субсидію на наступний період

Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради роз’яснює, що в квітні 2020 року у всіх домогосподарств – одержувачів субсидій закінчився термін її надання.

Керуючись порядком призначення житлових субсидій (постанова Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848) та урядовим рішенням про заходи щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. №247) призначення субсидій на наступний період – з травня 2020 року по квітень 2021 року – управління здійснить без звернень домогосподарств.

Виключення стосується домогосподарств:

· які мають борги з оплати житлово-комунальних послуг;

· яким була «непризначеною» субсидія протягом опалювального сезону (розмір субсидії складав «0» гривень).

Щодо боргів з оплати, то слід уточнити, що не мають права на призначення житлової субсидії ті домогосподарства, борг яких перевищує 340 гривень та період виникнення боргів – до січня 2020 року включно.

Проте, якщо домогосподарство протягом двох місяців сплатить борг, житлова субсидія з травня йому буде поновлена.

Слід зазначити, що в період карантину широко впроваджуються дистанційні форми оплати за житлово-комунальні послуги – онлайн сервіси, оплата через банківські установи та пошту з коштів пенсії чи соціальної допомоги, які отримують громадяни через ці організації.

Управління соціального захисту населення

Ніжинської міської ради

07.05.2020