Олександр Кодола підтримав невдоволення ніжинців щодо несправедливого відключення електроенергії


Оскільки міська влада не має впливу на графіки відключення електроенергії, міський голова Олександр Кодола звернувся з офіційним листом до голови правління акціонерного товариства НЕК «Укренерго» щодо необхідності дотримання справедливих графіків відключення світла для всіх споживачів.

«Питання справедливого розподілу відключень електроенергії – це головне на сьогодні. Необхідно максимально пропрацювати графіки відключень, особливо у мікрорайоні Гуньки. У цьому районі є проблема з водопостачанням під час відключень, а відсутність світла не повинна впливати на водопостачання та водовідведення у місті», - наголосив Олександр Кодола.

Фахівці водоканалу роблять усе можливе, щоб мінімізувати наслідки цих відключень для мешканців. Для цього КП «НУВКГ» екстрено включає генератори, що дозволяє відновити водопостачання та водовідведення у зазначеному мікрорайоні. Однак це потребує значних витрат пального, які не покриваються абонентською платою споживачів, - за 9 годин роботи генератор споживає до 100 літрів пального.

Під час щотижневої наради керівник Ніжинського РЕМу Володимир Самсоненко поінформував, що з метою дотримання балансу між спожитою і виробленою електричною енергією Чернігівобленерго вводить погодинні графіки відключень. Ніжинський РЕМ не може вплинути на формування графіків, вони тільки виконавці. Ці відключення затверджуються Обласною військовою адміністрацією. А контроль за дотриманням графіків здійснює Державна інспекція енергетичного нагляду України.

16.07.2024