Олександр Кодола привітав трудовий колектив Ніжинського спеціалізованого авіаційного загону з 22 річницею створення САЗ ДСНС України в Ніжині

Приходити на допомогу тим, хто потрапив у скрутну ситуацію, вступати у двобій із стихією, організовувати пошукові заходи, приборкувати техногенні лиха - основні завдання рятувальників Ніжинського спеціалізованого авіаційного загону, яких добре знають не тільки в межах України, але й закордоном.

Сьогодні, 22 лютого, службовці, рятувальники, ветерани Ніжинського спеціалізованого авіаційного загону відзначають 22 річницю від дня створення САЗ ДСНС України в Ніжині.

Міський голова Олександр Кодола від міської ради, виконавчого комітету та від себе особисто привітав працівників спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з Днем народження авіазагону та звернувся зі словами вдячності, відзначив відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та відданість справі працівників. «За час свого існування загін перетворився на потужну структуру служби надзвичайних ситуацій, яка готова рятувати і надавати допомогу з повітря у будь-якій екстремальній ситуації. Сьогодні, завдяки підтримці Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, наш авіаційний загін перетворюється на центр авіаційної безпеки МВС, із новою сучасною авіатехнікою, з новими робочими місцями, та з квартирами для співробітників, яких чекали тут десятки років. Ці зміни відбуваються просто на наших очах, ми радо зустрічаємо нові гелікоптери, будуємо нові ангари, вручаємо ключі від новенького житла працівникам. Це новий етап життя для всієї ніжинської громади, важливою і невід'ємною частиною якої є спеціальний авіазагін ДСНС. Створення нових робочих місць, будівництво житла, розвиток інфраструктури, все це дасть новий поштовх у розбудові нашого міста. Наша команда, завжди готова подати руку допомоги і підставити плече нашим авіаторам на цьому шляху»,- зазначив Олександр Михайлович, а також побажав колективу САЗу та їх родинам здоров'я, успіхів у справах, любові і порозуміння, родинного затишку, шани і поваги в колективі, чистого мирного неба та Божого благословення.

Привітав своїх колег командир САЗу полковник служби цивільного захисту Іван Коробка, подякувавши особовому складу загону за сумлінну службу і зразкову працю.

Під час урочистостей кращим працівникам вручили Подяки міського голови, відзнаки Ніжинської РДА та Ніжинської районної ради, а також присвоїли спеціальні звання.


 Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

22.02.2021