Олександр Кодола про підсумки роботи за тиждень

14 грудня відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

Олександр Кодола підвів підсумки роботи за минулий тиждень. На минулому тижні відбулося засідання виконавчого комітету під час якого було прийнято ряд важливих соціальних питань. Зокрема надання матеріальної допомоги 67 ніжинцям на лікування, ліквідацію наслідків пожежі, допомогу багатодітним сім’ям та допомогу на поховання. Також за рахунок зекономлених коштів міської цільової програми «Турбота» на 2020 рік було виділено суму у розмірі 130 тис. грн. учасникам АТО і ООС на реабілітацію. По 10 тис. грн тринадцяти учасникам АТО і ООС на реабілітацію. Прийняли рішення про привітання дітей соціально-уразливих категорій з Новорічними та Різдвяними святами. Від виконавчого комітету будуть вручені новорічні подарунки дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, дітям з інвалідністю, дітям учасників бойових дій 2014-2020 років, дітям внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території Ніжинської територіальної громади. Усього 1800 дітей. Подарунків буде придбано на загальну суму 171 тис. грн.

Також відбулася робоча зустріч з представниками компанії «Епіцентр» щодо будівництва в місті «Епіцентр». Будівництво торговельного центру дасть можливість додаткових надходжень до бюджету за рахунок податків, залучення інвестицій, розвитку інфраструктури та створення близько 150 нових робочих місць. Наразі розглядаються можливі варіанти земельних ділянок для будівництва. Це близько 2 га землі. Представники компанії мають намір збудувати в центрі міста, щоб була шагова доступність для людей.

Окреслив наміри по залученню приватних інвесторів у місто.

Не залишив поза увагою підприємства, які працюють в місті. Вже сформовано список підприємств, які працюють в місті, але не зареєстровані. Таких виявлено 200, їх буде розділено на декілька категорій і буде проводитися робота по направленню податків до міського бюджету.

Провели зустрічі з аграрними компаніями з метою укладання соціальних угод. Оскільки ці компаній працюють на нашій території, обробляють землі. З кожною компанією плануємо укласти соціальні угоди про сплату у міській бюджет відповідну суму коштів за те, що вони працюють у нашій громаді. Це один із видів надходжень до місцевого бюджету.

З наступного року плануємо зробити новий сучасний ДРАЦС. Плануємо управління праці та соціального захисту перевести в приміщення, де була аптека по вул.Овдіївська, а реєстрацію актів цивільного стану перенести в приміщення управління.

Також з наступного року плануємо створити відділ архітектурного технічного планування та проектування, комунальне підприємство муніципальна варта, свій підрозділ ДАБІ архітектурну будівельну інспекцію. В рамках децентралізації надавалося повноваження створювати такі будівельні інспекції на місцях.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

14.12.2020