Олександр Кодола взяв участь в відеоконференції між містами-побратимами України та Латвії

Сьогодні, 10 березня, міський голова Олександр Кодола та секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко взяв участь в відеоконференції між містами-побратимами України та Латвії.

До конференції долучились представники Києва, Івано-Франківська, Львова, Харкова, Чернігова, Броварів, Трускавця, Миргороду, Новоград-Волинська та ін.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що Латвійська Республіка – стратегічний партнер і союзник України, а також позитивний приклад для розвитку. «Нас об’єднує багато чого: історія, культура, прагнення наших народів захищати нашу свободу. Радий, що Латвія – наш союзник. Вона є прикладом того, як може країна стрімко розвиватись у сім’ї Європейських країн», - акцентував Олександр Кодола.
Під час відеоконференції міський голова поінформував, що місяць тому разом із Надзвичайним і Уповноваженим Послом Латвії в Україні Юрісом Пойкансом та торговим аташе Посольства Латвії в Україні Айнарісом Межулісом домовились про проведення в Ніжині бізнес-форуму для представників українського та латвійського малого, середнього та великого бізнесу. Цей форум дасть можливість розрити економічні зв’язки та посилити співпрацю.

У ході відеоконференції її учасники обговорили можливості створення спільних великих бізнесових проєктів, переробки сміття в Україні, зміни, які можна зробити в економіці країни, розвиток туризму, залучення інвестицій.

Міський голова Олександр Кодола висловив свою вдячність за сприяння Латвійської Республіки в реабілітації наших військових, оздоровленні ніжинських дітей та багаторічну співпрацю в культурній галузі.

«Я переконаний, що у нас було спільне минуле, є спільне сьогодення та неодмінно буде спільне європейське майбутнє», - зауважив Олександр Кодола та висловив своє сподівання, що найближчим часом вдасться у світі побороти коронавірусну інфекцію та зустрітись із представниками міст-побратимів за круглим столом наживо, а не онлайн.  


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

10.03.2021