Олександр Кодола зустрівся з сім'ями загиблих учасників АТО/ООС

Міський голова Олександр Кодола провів зустріч за круглим столом щодо вирішення проблемних питань сімей загиблих учасників АТО/ООС.

Під час зустрічі міський голова Олександр Кодола розглянув всі питання, які турбували дані сім’ї. Зокрема проблеми стосувались соціальної, медичної та комунальної сфери, а також оздоровлення і надання матеріальної допомоги – загалом 18 звернень.

«Такі зустрічі за Круглим столом, на мою думку, необхідно проводити якомога частіше для постійного моніторингу проблем і труднощів, які виникають у сімей загиблих захисників України, та швидкого реагування й вирішення наболілих питань», - наголосив міський голова Олександр Кодола.

Частина питань, з якими звернулись сім’ї загиблих учасників АТО/ООС до міського голови не можуть бути вирішені на місцевому рівні. Серед таких питань –  пільги на житлово-комунальні послуги, електронні рецепти на ліки, отримання пенсії та оформлення групи інвалідності. Тому, міський голова повідомив, що буде підготовлене звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до деяких нормативно-правових актів задля усунення даних проблем на рівні держави в подальшому.

Також під час зустрічі домовились про встановлення флагштоків і прапорів України єдиного зразка біля могил загиблих учасників АТО/ООС.

Наприкінці зустрічі міський голова Олександр Кодола дав відповідні доручення всім службам щодо негайного вирішення питань з якими звернулись сім’ї.

 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

30.06.2021