Партиципаторний бюджет: приєднуйтесь!

29 го листопада на базі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбувся навчальний тренінг по партиципаторному бюджеті. Захід організувала громадська організація «Асоціація демократичного розвитку» (за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні). Ніжин, з його здобутками та напрацюваннями у цьому питанні, представляв секретар міської ради Валерій Салогуб та начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Віталіна Пальоха. Серед учасників заходу були голови, старости, заступники та представники: Носівської міської ради, Макіївської сільської ради, Кіптівської сільської ради, Лосинівської ОТГ, Іванівської ОТГ, Вернтіївської ОТГ, Парафіївської ОТГ, Пилипківської ОТГ.

На тренінгу було з’ясовано, що таке партиципатія та громадський (партиципаторний) бюджет, етапи реалізації та ключові дилеми.

Валерій Володимирович розповів учасникам заходу про дворічний досвід Ніжина реалізації затвердженого Положення про громадський бюджет, навів приклади активності громади та сприяння цьому депутатського корпусу. Віталіна Василівна поділилася досвідом організації процедури прийому та аналізу проектів громадського бюджету, продемонструвала власні розробки плакатів з оголошеннями, проаналізувала ряд потенційних ризиків з якими можуть зіткнутися об’єднані громади та надала рекомендації.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

29.11.2017