ПЕКУЧИЙ БІЛЬ ЗАЛИШИТЬСЯ НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ: Ніжинська громада провела в останню путь захисника України КОНОНЧУКА ДАНИЛА ІВАНОВИЧА

ПЕКУЧИЙ БІЛЬ ЗАЛИШИТЬСЯ НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ: сьогодні, 25 червня, Ніжинська громада провела в останню путь захисника України КОНОНЧУКА ДАНИЛА ІВАНОВИЧА

У Соборі Всіх Святих відбулася заупокійна панахида за загиблим Героєм та громадське прощання з нашим захисником. Прощалися з загиблим зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати. Данило був потужним інтелектуалом, перспективним науковцем, самобутнім поетом, талановитим музикантом, самовідданим патріотом.

Народився Конончук Данило Іванович 19 червня 1991 року, м. Ніжин. З відзнакою закінчив Ніжинську ЗОШ № 1. Навчався в Ніжинському ліцеї. Мав відзнаки за роботи з історії України у всеукраїнських конкурсах (МАН). Навчався у Школі мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької на хореографічному відділенні.

Навчався в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя та здобув кваліфікацію бакалавра соціальної педагогіки (диплом з відзнакою). Здобув кваліфікацію «Магістр соціальної педагогіки. Викладач соціальної педагогіки», диплом з відзнакою. Навчання в аспірантурі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя за спеціальністю Соціальна педагогіка.

У студентські роки був активним учасником хореографічного ансамблю факультету «Тет-а-тет», неодноразового призера всеукраїнських та міжнародних конкурсів. За успіхи у навчанні був відзначений на дошці пошани. Навчався у Центрі суміжних професій Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та успішно виконав план з курсу «Англійська мова».

Займався кікбоксингом, неодноразово займав 1-2 місця в чемпіонатах Ніжина та Чернігівської області. Має виконаний норматив 1 дорослого розряду з кікбоксингу.

Зібрав групу музикантів та створив рок-групу «ВИРІЙ». Писав музику, тексти пісень, залишався незмінним лідером групи протягом усіх років. У 2018 році група випустила повноформатний альбом «Грані сновидінь» з його авторськими піснями та музикою.

У 2015 році Данило Конончук отримав військове звання молодшого лейтенанта запасу, закінчивши військову кафедру одно із Сумських вишів.

Працював соціальним педагогом у Ніжинській гімназії № 3. З 2021 року працював у компанії «SMART TEAM» оператором відеоспостереження.
У серпні 2022 року був призваний до лав ЗСУ. У скорботі схиляємо голови перед захисником та розділяємо біль утрати з рідними та близькими. У чоловіка залишилася 5-річна донечка, дружина, мама, сестра…

Сьогодні Данило спочив у рідному місті на Троїцькому кладовищі.
Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас.
26.06.2023