Передача Церкви Iоанна Богослова (Іванівська церква) Управлінню Чернігівської єпархії Української Православної Церкви (Православна Церква України)

В 2015 році Ніжинською міською радою було розпочато процес щодо повернення Церкви Iоанна Богослова (Іванівська церква) Управлінню Чернігівської єпархії Української Православної Церкви "Православна Церква України". У зв’язку з переміщення документів Національного архівного фонду, облікових та довідкових документів відділу Державного архіву Чернігівської області в м.Ніжині у нову будівлю (приміщення навчального корпусу №2 Ніжинського професійного аграрного ліцею Чернігівської області за адресою м.Ніжин, вул.Незалежності,42), приміщення, які використовуються зазначеною установою, будуть вивільнені. Відповідно до норм чинного законодавства будівлі церков, які використовувались як архівосховища, мають бути передані громаді міста.

04 квітня 2019 року на пленарному засіданні сесії Чернігівської обласної ради прийнято рішення про передачу у довгострокове безоплатне користування пам'ятки архітектури національного значення Церкви Іоанна Богослова (Іванівська церква) у м.Ніжині.

9 квітня Анатолій Лінник та перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органі ради Григорій Олійник перевірили процес виконання робіт по перенесенню архівних документів у нову будівлю та обговорили етапи реконструкції Церкви. Під час робочого візиту очільники міста наголосили, що основною метою є не тільки повернення Церкви Iоанна Богослова (Іванівська церква), а і збереження архівних фондів саме в Ніжині для розвитку наукової та культурної спадщини міста.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

09.04.2019