Перше засідання організаційного комітету

04 березня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річного ювілею видатного українського письменника та громадського активіста Пантелеймона Куліша під головуванням заступника міського голови Ігора Алєксєєнка. До складу увійшли представники громадські, науковці, освітяни.

Враховуючи вагомий внесок Пантелеймона Куліша у розвиток української літератури, у культурне та суспільно-політичне життя України, Верховною Радою України прийнято Постанову «Про відзначення 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша», комітет вніс ряд пропозицій до плану заходів з підготовки та відзначення 200-річного ювілею П. Куліша в місті Ніжині.

Під час заходів заплановано провести в Ніжинькому Державному університеті імені Миколи Гоголя міжнародну конференцію, ознайомчі лекції, читання творів Пантилеймона Куліша, а також виставки в загально-освітніх закладах міста та екскурсії.

Присутні члени висловили свої пропозиції щодо відзначення пам’ятної дати.

За результатами засідання оргкомітету та враховуючи пропозиції які були надані, вирішили що в Ніжині святкові заходи будуть проходити 02-03 жовтня 2019 року.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко наголосив на важливості належної підготовки до відзначення 200-річного ювілею Пантелеймона Куліша та зауважив, що вирішити завдання, поставлені Президентом України, можливо лише за умови тісної співпраці органів місцевого самоврядування та громадськості.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

04.03.2019