Перший щорічний фестиваль «Молоді, краси та спорту»

У неділю, 11 вересня 2016 року, в Ніжині вперше відбувся фестиваль «Молоді, краси та спорту», під час якого відбулись змагання з різних видів спорту.

Розпочався захід із урочистої ходи учасників фестивалю, виступу ансамблю барабанщиць та підняття державного прапору представниками Збірної команди міста з ракетомодельного спорту, яка цього року у складі Збірної команди України перемогла на Чемпіонаті світу.

Після відкриття фестивалю з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Анатолій Лінник, зазначивши, що ми маємо пишатись своїми спортсменами, які здобувають перемоги різного ґатунку, прославляючи рідний Ніжин. Він також наголосив на тому, що одним із найголовніших завдань є розвиток спортивної інфраструктури та залучення молоді до занять спортом, тому для досягнення цієї мети виконавчий комітет Ніжинської міської ради докладе всіх зусиль .

Зі словами вітання також виступили народний депутат України Олександр Кодола, директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Ліфар, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко.

Головною особливістю «Фестивалю молоді, краси та спорту» стало встановлення одразу двох рекордів. Костянтин Мухомодєєв, студент НДУ імені Миколи Гоголя, присів 3020 разів протягом однієї години. Рекорд було занесено до Книги рекордів України.

Ще одним рекордсменом став водій найповажнішого віку – 96-річний Анатолій Грищинський.

Наприкінці заходу було нагороджено всіх переможців спортивних змагань.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

14.09.2016