Перший Великодній ярмарок в Ніжині

З 25 по 30 квітня 2016 року в Ніжині вперше проходить Великодній ярмарок та «Перший фестиваль писанок». Святкове дійство відбувається по вулиці Гоголя (на майданчику Всіхсвятської церкви).

Вже сьогодні, 28 квітня, на майданчику біля церкви можна було відчути святкову атмосферу: продавали вироби ручної роботи та великодні кулічі. Тут же можна було спробувати власноруч розписати яйця. Створити гарну писанку допомагали уважні майстри.

Великодній ярмарок відвідали міський голова Анатолій Лінник, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Осадчий. Очільники міста також взяли участь у розписі великодніх писанок.

Міський голова також перевірив стан підготовки до Великодня та проконтролював стан установки сцени для l щорічного сімейного фестивалю «Творча весна» в парку імені Т.Г. Шевченка

У другій половині дня відбулося святкове прикрашення Дерева Єднання у сквері ім. Юрія Лисянського яскравими писанками. Таким чином було започатковано нову великодню традицію. Під час святкового заходу грамотами були відзначені вчителі та діячі мистецтва, які приймали активну участь в організації та реалізації свята.

Закріпити писанки на великодньому дереві допоміг також секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб.

Тож Ніжин зустрічатиме Великдень у гарному вбранні.

Відділ інформаційно-аналітичного

забезпечення та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

28.04.2016