Підприємці просять дозволити працювати непродовольчим ринкам

Сьогодні, 28 квітня, до міського голови Олександра Кодоли звернулися більше трьохсот ніжинських підприємців з проханням дозволити працювати непродовольчим ринкам, що здійснюють торгівлю на відкритому повітрі.

Підприємці скаржились, що поліція жорстко контролює їхню діяльність, а закриття ринків, що працюють на відкритому повітрі, не сприяє зниженню небезпеки інфікування відвідувачів, лише створює проблеми для громадян міста.

«Я своїм рішенням не можу скасувати постанову Кабінету Міністрів. Але ми можемо з вами домовитись як усім нам жити далі, поки ми в «червоній зоні». Кабінет Міністрів зобов’язав поліцію контролювати усіх нас, усе місто, щодо дотримання карантинних вимог. Але ми розуміємо, що вам потрібно заробляти собі на життя. На сьогодні у нас немає законних підстав дозволити роботу непродовольчих ринків. Тому, будемо шукати компромісні рішення», - наголосив міський голова Олександр Кодола.

Олександр Кодола звернувся до національної поліції з проханням лояльніше відноситись до підприємців. А підприємців закликав не порушувати законних вимог. 

«Міста не вводять зонування і відповідні обмеження до них, це питання до Кабміну і Міністерства охорони здоров'я. Кілька днів нині йде скорочення хворих в лікарнях. Якщо така тенденція триватиме - обов‘язково будуть послаблення карантину. Очікуємо на завтрашнє рішення державної комісії», - зауважив Олександр Кодола. 


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

28.04.2021