Підсумки діяльності комунальних підприємств за 2018 рік

20 січня у малому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося заслуховування підсумків діяльності комунальних підприємств за 2018 рік під голосуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. У засіданні також взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати міської ради: Володимир Мамедов, Юрій Хоменко, Ірина Онокало, Наталія Радченко, заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий та ЗМІ.

Звітували такі комунальні підприємства як: КП «НУВКГ» директор Петро Лабузький, КП «ВУКГ» керівник Владислав Корман, КП «Служба Єдиного Замовника» директор Микола Борисенко, КП «Керуюча компанія «Північна» керівник Олександр Шаповалов, ДКП «Комунальний ринок» директор Володимир Павлюченко, КТВП «Школяр» керівник Лариса Чернишева, КП «Оренда комунального майна» директор Оксана Шумейко, КП «ВАТПП» директор Микола Ващук, КП «Фонд підтримки підприємців» директор Віктор Разон, ТРК «Ніжинське телебачення» т.в.о.директора Андрій Кулик, КП «Госпрозрахунковий відділ капітального будівництва» т.в.о.директора Дмитро Юрченко та ЗМІ.

Керівники доповіли про фінансово-економічну діяльність підприємств за 2018 рік, зупинилися на проблемних питаннях, також обговорили дії для покращення фінансового стану та основні завдання які стоять перед ними у поточному році.

Питома вага прибуткових комунальних підприємств складає 83,3% (10 із 12), тоді як за результатами діяльності за 9 місяців 2018 року їх було 66,7% (8 із 12). Чотири підприємства не досягли виконання запланованих на рік показників. Два підприємства за 2018 рік спрацювало із збитками.

Петро Лабузький зазначив, що підприємство спрацювало з прибутком в сумі 506 тис.грн. при плані 364,8 тис.грн., що становить 141,2% від запланованого. У 2018 році підприємство спрацювало прибутково без фінансової підтримки (2017р.-490ьтс.грн) та без сум відшкодування різниці в тарифах (2017р.-1155,6 тис.грн.). Досягнуто росту чистого доходу як запланованого так і до рівня минулого року. Усього доходів 37,2 млн.грн., +4,9 млн.грн. до плану та +7,2 млн.грн. до факту минулого року. На збільшення доходів вплинуло коригування тарифів та нарахування за послуги в випадках непердбачені показників за місяць, а також виконання інших не ліцензійних послуг. Рівень відшкодування середньозваженими діючими тарифами для населення фактичних витрат на виробництво послуг з централізованого за 2018 рік становить: по водопостачанню -96,6%, а по водовідведенню -103,6%. Рівень відшкодування середньозваженими тарифами для населення фактичних витрат на виробництво послуг по постачанню холодної води з використання внутрішньобудинкових систем за 2018 рік становить: по водопостачанню – 97,1%, а по водовідведенню - 101,7%.

Результати заслуховування даних звітів дають змогу провести розрахунки можливих змін в доходній та видатковій частинах місцевих бюджетах у поточному році.

Після заслуховувань першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорієм Олійником були надані протоколі доручення керівникам комунальних підприємств з конкретними термінами їх виконання.

Детальніше ознайомитися зі звітами комунальних підприємств за 2018 рік можна за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1129/komunaln-pdprimstva-msta.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.02.2019