Підсумки минулого тижня та плани на поточний

Відбулася щотижнева оперативна нарада керівників структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради на чолі з міським головою Анатолієм Лінником.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Іванівну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконання доручень міського голови, обговорено план роботи на поточний тиждень.

За минулий тиждень до Ніжинського відділу поліції надійшло 233 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, проти 266 за аналогічний період минулого року. До єдиного реєстру досудових розслідувань з даних заяв внесено 41 заяву про вчинені кримінальні правопорушення, проти 57 за аналогічний період 2016 року. По лінії адміністративної практики за минулий тиждень складено 128 адміністративних протоколів. Що стосується видів покарання за даними адміністративними правопорушеннями: у 53 випадках винесено попередження, у 57 винесено припис про сплату штрафу, 18 адміністративних протоколів передано на розгляд до інших органів. На минулому тижні відмічено збільшення правопорушень у сфері охорони дорожнього руху. Зафіксовано 5 випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп`яніння, з них 2 випадки вчинені повторно протягом року. Відбулось 6 дорожньо-транспортних пригод без потерпілих осіб. 21 адміністративний протокол складено за перевищення швидкості водіями транспортних засобів, з них на 7 водіїв великотоннажних транспортних засобів, 4 водіїв притягнуто до відповідальності за порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів. 3 особи керували транспортними засобами будучи позбавленими прав на таке керування, 5 осіб керували транспортним засобом не маючи відповідних на те документів. Протягом минулого тижня зафіксовано також 4 випадки вчинення насильства у сім`ї, складено 35 адміністративних протоколів за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях, 20 - за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях. Було скоєно 6 крадіжок, 80% з них вважаються розкритими.

На минулому тижні сталися 2 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими особами. Перший випадок мав місце у місті Ніжині на вулиці Прилуцькій, коли 25 жовтня водій автомобіля, рухаючись у напрямку міста Прилуки скоїв наїзд на пішохода, котрий рухався узбіччям дороги. Внаслідок наїзду пішохід отримав тілесні ушкодження та був направлений до лікарні. На даний час його здоров`ю нічого не загрожує. Інше ДТП мало місце 27 жовтня у селі Вартіївці, де мешканець села рухаючись на автомобілі скоїв наїзд на велосипедиста. Внаслідок цього потерпілий отримав тілесні ушкодження. На даний час триває досудове розслідування, встановлюються причини та винуватці.

Зафіксовано 2 випадки зберігання наркотичних засобів, серед них речовини схожі на метадон та психотропні препарати. Наразі проводиться хімічна експертиза та очікується висновок експерта.

Працівниками поліції спільно з контролерами «Укрзалізниці» було проведено спільний рейд на території залізничного вокзалу м. Ніжина. В ході рейду було виявлено 4 факти користування особами посвідченнями, які надають право на пільговий проїзд з ознаками підробки.

Знову постало питання відносно стихійної торгівлі по вулиці Московський. Було зазначено, що кожного ранку на вулиці Московській чергує патруль служби реагування для підтримки порядку. Стосовно подальшої долі пам`ятника Бернесу, та відносно пограбування магазину «Златко» тривають розслідування.

На минулому тижні міський голова надавав розпорядження подати інформацію відносно того, як проходить опалювальний сезон у місті Ніжині. Відповідно до цього було зазначено, що на даний момент врегульовані всі питання і опалення здійснюється планово по всьому місту.

Потому, секретар міської ради Валерій Салогуб підвів підсумки тридцятого пленарного засідання міської ради, порядок денний якого включав чотирнадцять проектів рішення. Та зазначив, що в першу чергу були прийняті рішення по бюджету. А також подякував за плідну співпрацю усім службам міста. Валерій Володимирович також зазначив, що 27 жовтня відбулася конференція "Спілки ветеранів". На ній було обговорено шість питань, зокрема питання що стосувалися субсидій та створення муніципальної аптеки. Ветерани міста схвально ставляться до того, щоб в Ніжині була створена муніципальна аптека.

27 жовтня в СК «Зірка» відбулася щорічна міська спартакіада серед силових структур, організацій, підприємств, депутатів Ніжинської міської ради, держслужбовців, освітян та медичних працівників. Команда «Ніжинської міської ради» посіла 2 місце. Начальник відділу спорту Павло Глушко вручив кубок міському голові Анатолію Ліннику.

У планах на поточний тиждень було зазначено, що 3 листопада о 10.00 відбудеться міжнародна наукова конференція «Просвітництво та релігія: від протистояння до взаємодії», приурочена до 300-річчя з дня народження Георгія Кониського».

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

30.10.2017