Підсумки пленарного засідання

25 жовтня відбулося чергове тридцяте пленарне засідання міської ради. Головуючим засіданням був секретар міської ради Валерій Салогуб. Порядок денний включав чотирнадцять проектів рішення та «Різне».

Першим питанням розглядався проект рішення «Про затвердження детального плану території «Детальний план території для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами (типові будівлі басейну «Н2О-CLASSIC») по вул.Незалежності в м.Ніжині». Прийнятий проект рішення дозволить здійснити будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами.

У бюджетному блоці питань розглядалися питання по внесенню змін до міських цільових програм: «Спартак», «Удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами м. Ніжина, розвитку та збереження зелених насаджень на 2017 рік.», «Розвитку туризму на 2017-2021 рр».

По виконанню бюджету міста Ніжина за 9 місяців доповідала начальник фінансового управління Людмила Віталіївна Писаренко. За 9 місяців 2017 року до бюджету міста зараховано 503 969,4 тис. грн., що складає 103,6% уточненого плану звітного періоду, або 131,5% початкового плану та на 168 909,8 тис. грн. більше, ніж за 9 місяців 2016 року. До загального фонду бюджету міста надійшло 339 313,8 тис. грн. трансфертів, тоді як за 2016 рік 217 972,3 тис. грн. Базова дотація надійшла в сумі 6 378, 4 тис. грн., тобто 100,0%. Субвенції отримано 332 935,4 тис. грн., або 97,1% бюджетних призначень звітного періоду, в тому числі освітньої субвенції 51 299,7 тис. грн. та медичної субвенції 45 873,5 тис. грн. Власних та закріплених доходів акумульовано до загального фонду 143 778,3 тис. грн., що становить 116,8% уточненого плану звітного періоду та 144,9% - початкового плану. В порівнянні із відповідним періодом минулого року отримано на 38 604,2 тис. грн. більше податкових і неподаткових платежів, в основному за рахунок збільшення надходжень податку та збору на доходи фізичних осіб на 25 300,9 тис. грн., плати за землю на 6 546,9 тис. грн., єдиного податку на 4 732,3 тис. грн.

Ще одним питанням, яке детально обговорювали стало перенесення на територію Троїцького кладовища пам’ятного знаку «Братська могила робітників міліції, які загинули в бою з махновцями у квітні 1921 р.» що знаходиться по вул. Стефана Яворського, у сквері ім. М. Гоголя. Депутати висловлювали різну позицію щодо цього питання, проте погодилися, що проект рішення має бути доопрацьований та винесений повторно на наступну чергову сесію. Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко так прокоментував поданий проект рішення: «Прийшов час їх перехоронити. Я б хотів щоб ми не оцінювали їх з ідеологічної точки зору. Це люди. Принципово це питання вже вирішено. Залишилось виконати процедуру».

Відповідно до прийнятого рішення «Про затвердження кандидатур до Госпітальної ради Ніжинського госпітального округу» до Госпітальної ради ввійшли:

Дзюба Сергій Петрович - заступник міського голови;

Костирко Олександр Михайлович - головний лікар Ніжинської ЦМЛ ім. М.Галицького;

Якуба Валерій Михайлович - головний лікар Ніжинського пологового будинку;

Король Володимир Степанович - голова постійної депутатської комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту;

Тимошик Дмитро Михайлович – заступник голови постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету.

У «Різному» було прийнято Звернення депутатів міської ради до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Прем’єр Міністра України Володимира Гройсмана та депутата Верховної Ради України Олександра Кодоли з вимогою не допустити скорочення фінансової спроможності місцевого самоврядування у 2018 році, а саме:

1. Не допустити прийняття проекту Державного бюджету України на 2018 рік у пропонованій урядом редакції (реєстраційний №7000) та супровідного до нього проекту змін до Бюджетного кодексу України (реєстраційний №7116);

2. Доопрацювати вищевказані законопроекти з врахуванням інтересів місцевих громад та у відповідності до мети реформи місцевого самоврядування.

Секретар міської ради Валерій Салогуб

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

26.10.2017