Підтримка України у світі не має меж

На державному рівні країни-партнери надають Україні важке озброєння та техніку, щоб наші захисники відбивали підступні атаки ворога.
На місцевому рівні, всупереч обставинам, керівництво міст знаходить нові міста-побратими, які в подальшому всіляко підтримують українські міста. Угода про співпрацю між Ніжином та Іматрою (Фінляндія) була підписана між міськими головами Ніжина Олександром Кодолою та Іматри Матіасом Хільденом наприкінці минулого року в онлайн-форматі. Підписана угода передбачає співпрацю в багатьох галузях, але головне що Фінляндія хоче допомагати Україні у боротьбі з російським агресором.
Саме про підтримку Ніжина в умовах повномасштабного вторгнення йшлося під час візиту делегації з Фінляндії до Ніжина. Гості з дружньої країни привезли Ніжину генератори, обігрівачі, мобільні електростанції та теплі шкарпетки й рукавички. Варто додати, що теплі речі були сплетені жителями Іматри під час акції спеціально для ніжинців. Волонтери з Фінляндії на чолі з Йоні Салмі абсолютно безкоштовно доставили гуманітарний вантаж до Ніжина, подолавши 2140 км.
Олександр Кодола подякував народу Фінляндії та керівництву за підтримку та відмітив, що Ніжин знайшов справжніх друзів. Іноземні гості в свою чергу неодноразово наголосили, що підтримуватимуть нас стільки, скільки це буде потрібно, так як Україна бореться не тільки за себе, а й за всю Європу, адже у нас з європейцями спільні цінності.
Висловлюємо сподівання, що плідна співпраця на рівні міст матиме гарні результати для обох сторін. Працюємо далі. Тримаймо стрій!
16.01.2023