Пізнавально-розважальна програма «Відпочиваємо разом»

Підтримавши ініціативу батьків дітей з особливими потребами, Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й актив майбутньої громадської організації таких батьків, що нині знаходиться в процесі створення, 15 травня провели пізнавально-розважальну програму «Відпочиваємо разом» із нагоди Міжнародного дня сім’ї. До участі в ній були запрошені родини з дітьми з числа клієнтів ЦСССДМ та інші.

Цього дня затишне зелене подвір’я Ніжинського краєзнавчого музею ім. І.Г. Спаського наповнилось гомінкою дітворою, для якої тут було влаштовано цікаве й змістовне дозвілля. Екскурсію природничим відділом музею з відвіданням живого куточку провела для сімей завідувач відділу «Природа Приостер'я» Лариса Тарасенко, від якої бажаючі отримали в подарунок маленьких равликів ахатіни. Майстер-клас із гончарства й стрільбу з луків підготував разом зі своїми студентами кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин НДУ ім. М. Гоголя Іван Кедун. До того ж, діти з батьками побували в магазині-салоні «Природа», де його директор Інна Трухан познайомила своїх гостей з екзотичними тваринами, яких можна утримувати в домашніх умовах. Веселими конкурсами і вікторинами дітвору розважили працівники бібліотеки-філіалу № 2 Ніна Івасенко та Ольга Гавриленко.

Усіх учасників конкурсів нагородили призами від центру соціальних служб.

А на завершення за благодійної підтримки приватного підприємця Людмили Примушко сповнені нових вражень дівчатка й хлоп’ята пригощалась свіжими фруктами, соком та морозивом у розташованій поруч із музеєм «Вітамінці».

Організатори сімейного свята впевнені, що подібні заходи мають важливе значення для зміцнення родинних стосунків, розширення світогляду й пізнавального інтересу їхніх учасників, сприяють розвитку кращих сімейних традицій і допомагають дітям з особливими потребами в соціальній адаптації.

О. Гребеннікова,

провідний спеціаліст відділу соціальної роботи

НМЦСССДМ

18.05.2016