План відновлення та розвитку Ніжинської територіальної громади розроблятиме спільна робоча група Міськради та ГО «Агенції відновлення та розвитку»

Міський голова Ніжина Олександр Кодола підписав розпорядження про утворення робочої групи із розроблення плану відновлення та розвитку Ніжинської територіальної громади. До складу групи, яка працюватиме під головуванням міського голови Ніжина, увійшли представники міської ради Ніжина, голова ГО «Агенція відновлення та розвитку» Олександр Солонтай, експерти Агенції Андрій Осіпов і Світлана Сова.
Представники Агенції в роботі над створенням плану відновлення Ніжина надаватимуть територіальній громаді Ніжина консультативну та іншу допомогу в рамках проєкту «Прозорий та ефективний процес відновлення та розвитку України на місцевому рівні», який реалізується коштом гранту Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI).
Головна мета проєкту – забезпечення прозорого та ефективного процесу відновлення та розвитку України шляхом моніторингу дотримання національної методології на місцевому та регіональному рівнях під час розробки та затвердження планів відновлення територій, а також усунення корупційних ризиків, організація та підтримка комунікації між керівництвом регіонів, громадами та місцевими активістами з метою забезпечення їх активної участі у процесі прийняття рішень.
Ніжин є одним з трьох міст (разом з обласними центрами Черніговом та Миколаєвом), де за підтримки «Агенції відновлення та розвитку» реалізується пілотний проєкт підтримки в процесі розроблення плану відновлення та розвитку місцевої громади. Серед ключових завдань проєкту – напрацювання створення методологічної бази, яка в перспективі ляже в основу загальних рекомендацій Кабінету Міністрів України з розроблення планів відновлення громад на загальнодержавному рівні.
Андрій Осіпов, керівник проєкту «Прозорий та ефективний процес відновлення та розвитку України на місцевому рівні», експерт ГО «Агенція відновлення та розвитку»: «Команда Агенції радо долучається до нового етапу співпраці з міською радою Ніжина заради створення ефективного плану відновлення громади. Це чудова нагода, щоб спільними зусиллями влади, громади та активістів створити методологічну основу для подальшого успішного розвитку, яка в майбутньому може стати прикладом для створення планів відновлення в інших районних центрах по всій Україні».
Олександр Кодола, міський голова Ніжина: «Відновлення міста – одне з пріоритетних завдань нашої команди тому Ніжинська міська рада всіляко сприятиме ГО "Агенція відновлення та розвитку", адже ми зацікавлені в покращенні добробуту жителів нашого міста та в створенні сприятливих умов життя! Нам не звикати відігравати роль першопроходців у загальнодержавних та міжнародних ініціативах, тому ми віримо в успіх нашої спільної справи!»
24.05.2023