«Пошук бібліотечних скарбів»

Літо – це найулюбленіша пора усіх дітей. Позаду лишається виснажливий навчальний рік, попереду чекає пора розваг, веселощів та відпочинку.

Щоб урізноманітнити відпочинок дітей пришкільних майданчиків, наші бібліотекарі постійно вигадують різні форми активного відпочинку – поєднуючи активні фізичні вправи з інтелектуальними завданнями. Так і сьогодні бібліотекарі читального залу Ніжинської міської центральної бібліотеки завітали до ЗОШ №6 і разом з учнями та вчителями школи провели гру-квест «Пошук бібліотечних скарбів». Гра-квест – це ігрова форма групового виконання завдань та здатність працювати в команді. Це також змагання на швидкість, розум, логіку і спритність і вміння розгадувати різні загадки. Саме ці якості продемонстрували учні команд «Кока-Кола» та «Позитивчики». Команди отримали карти-навігатори, які допомагали їм подорожувати по «Царству Літа» (шкільний майданчик). Подорожуючи, діти відвідали: «Станцію науковців», «Станцію правознавців», «Станцію показухи», «Станцію лісову», «Станцію казок» та «Станцію логічну».

Окрім задоволення, нових знань та вмінь, діти отримали ще й невеличкі призи – солодощі та визнання їх здібностей – грамоти «Найкмітливіша команда» і «Найрозумніша команда».

Юлія Матях,

бібліотекар Ніжинської міської центральної бібліотеки

09.06.2016