Постійна депутатська комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю

21 травня відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати міської ради Андрій Деркач, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, керівники комунальних підприємств, підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Щербак подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1.Про оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

2.Про надання дозволу на розроблення проекту детального плану території по вул. Чернігівська, 30 в м. Ніжині.

3.Про внесення змін в Паспорт міської програми реалізації повноважень міської ради у галузі земельних відносин на 2019 рік (Додаток 16) до рішення Ніжинської міської ради №6-50/2019 від «16» січня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік».

4.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та в користування на умовах оренди.

5.Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та в користування на умовах оренди.

6.Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та в користування на умовах оренди.

7.Про включення в перелік земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах окремими лотами.

8.Про внесення змін до п.1 рішення Ніжинської міської ради 7 скликання від 27 березня 2019 року № 46-53/2019 «Про інвентаризацію земель комунальної власності».

9.Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

10. Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, затвердження проектів та технічної документації із землеустрою, поновлення договорів оренди юридичним особам.

11.Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок юридичним особам.

12.Про погодження передачі у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення Дейнеці Олександру Георгійовичу.

13.Про внесення змін у додаток до рішення Ніжинської міської ради №13-51/2019 від 30 січня 2019 р. «Про затвердження «Положення про відкритий творчий конкурс на визначення розробника бренду і бренд буку для міста Ніжина».

14.Про оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

15.РІЗНЕ:

1.Меморандум про співпрацю щодо реалізації проекту «SMART-ENERGY- БЕЗКОШТОВНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТУ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ЕНЕРГОМОНІТОРИНГУ З ВНЕСЕННЯМ ДАНИХ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СИСТЕМИ» між Ніжинською міською об’єднаною територіальною громадою та ГО «Агенція інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності».

2.Угода між Ніжинської міською радою та Громадською спілкою «ЦЕНТР РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙ» в рамках проекту «Е-рішення для громад».

Всі проекти рішень було детально розглянуто та підтримано комісією, а також рекомендовано для винесення на розгляд пленарного засідання чергової 55 сесії міської ради.

В «різному» слухали начальника відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Дениса Ворону, який доповів щодо підписання меморандуму про співпрацю між Ніжинською міською об’єднаною територіальною громадою та ГО «Агенція інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності» щодо реалізації проекту «SMART-ENERGY- БЕЗКОШТОВНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТУ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ЕНЕРГОМОНІТОРИНГУ З ВНЕСЕННЯМ ДАНИХ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СИСТЕМИ».

Метою проекту є:

1.Побудова структури енергоменеджерів у загальній схемі управління ресурсами в господарстві Ніжинської міської ОТГ (у тому числі розробка Положення заохочення персоналу і підтримки заходів з енергоефективності);

2.Проведення навчання для кожного енергоменеджера, визначення базового рівня споживання ресурсів, розрахунок лімітів, визначення енергозатратності та ефективності використання ресурсів по кожному об’єкту на 1 м2 та одну людину, визначення класу енергоефективності по кожному об’єкту;

3.Визначення ресурсозберігаючих заходів, пріоритетів, підготовка і подання на розгляд для інвестування ресурсозберігаючих проектів;

4.Надання методичних рекомендацій щодо ефективного управління послугами ЖКГ та споживанням енергоресурсів;

5.Розробка шаблонів документів, необхідних для функціонування системи енергоменеджменту, зокрема: функціональні обов'язки кожного ступеню; положення (методика) системи мотивації для енергоменеджерів; положення про створення відділу або структурної одиниці в структурі органу виконавчої влади громади;

6.Проведення розрахунку базової норми споживання енергоресурсів для об’єктів;

7.Внесення даних для проведення моніторингу споживання енергоресурсів відповідно до інформації про об'єкти;

8.Розрахунок енерговитратності об'єктів на 1 м2 та на 1 людину відповідно до інформації про об'єкти;

9.Визначення найбільш енерговитратних об'єктів відповідно до інформації про об'єкти;

10.Проведення аналізу даних щодо стану використання енергоресурсів за попередній період;

11.Створення сучасного інструменту щоденного моніторингу споживання ресурсів, аналізу та контролю отриманих даних системою енергомоніторингу.

Виконання зазначених заходів надасть можливість підвищити рівень ресурсоефективності та ресурсозбереження в установах Ніжинської міської ОТГ і підвищити рівень ефективності використання палива та енергії в усіх галузях життєдіяльності Ніжинської міської ОТГ, скоротити обсяги використання та знизити витрати за рахунок заощадження паливно-енергетичних ресурсів, покращити якість надання послуг та комфорт.

Інформація була прийнята до уваги.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

22.05.2019