Позачергова комісія по законності

Сьогодні відбулось позачергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні депутат обласної ради Валерій Гавриленко, секретар міської ради Валерій Салогуб, керівник управління Держпродспоживслужби Віктор Рафальський, керівники виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

На засіданні головуючий Олег Щербак виніс на розгляд питання щодо екологічної ситуації в місті (викиди СТОВ «Дружба Нова»).

Головуючий зазначив, що до нього звернулись мешканці міста та скаржаться на погане самопочуття: головний біль, запаморочення, алергічні реакції тощо. Викиди в повітря, які здійснюються на підприємстві "Дружба Нова" осідають на будинки, дерева дорогу – червоним пилом.

Олег Вікторович зачитав, декілька звернень від батьків першачків, які скаржаться на погану якість нових шкільних парт та стільців. Ніби від нових меблів іде специфічний запах і у дітей погане самопочуття. Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, запевнив присутніх, що кожен заклад має відповідні сертифіковані документи на дані меблі, адже без дозволів певної категорії ані в загальноосвітні школи, ані в дошкільні навчальні заклади матеріально-технічна база не постачається.

Керівник управління Держпродспоживслужби Віктор Рафальський зауважив, що до них надійшло було дві скарги: погіршення самопочуття мешканців мікрорайону де поблизу розташоване підприємство СТОВ «Дружба Нова» та на роботу самого підприємства «Дружби Нова» (викиди в повітря). Віктор Степанович, пояснив для того щоб їхнє підприємство здійснило позапланову перевірку на даному об’єкті, необхідний дозвіл та погодження МОЗ (Міністерства охорони здоров’я) та регуляторної служби. Відповідні документи вже надіслані в дані станції. Управління Держпродспоживслужби чекає подальших вказівок вищого керівництва.

Обговоривши питання комісія прийшла до висновку, що необхідно створити комісію по вивченню даного питання із залученням управління Держпродспоживслужби та Екологічної інспекції (відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відповідальний за створення комісії).

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Анна Шведун

02.10.2019