Позачергове засідання депутатської комісії з питань законності

Відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань законності. Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак подав на розгляд наступний порядок денний:

1. Про списання боргу з орендної плати комунальному підприємству «Шляховик», як такої, що вийшов термін позовної давності.

2. Про внесення змін та затвердження Додатку 32 рішення міської ради «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2017 рік» від 26 грудня 2016 року № 8-19/2016.

3. Про внесення змін до рішення міської ради 7 скликання від 26 грудня 2016 року № 9-19/2016 «Про міський бюджет м. Ніжина на 2017 рік.»

4. Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

5. Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та надання в оренду, припинення права користування на умовах оренди земельною ділянкою.

6. Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення, припинення права користування земельними ділянками, внесення змін в рішення міської ради.

7. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

8. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам.

9. Різне.

9.1. Про розгляд Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Народного депутата України Олександра Кодоли

9.2. Про розгляд Розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 р. № 720-р «Деякі питання опалювального сезону 2017/18 року».

Перші два питання мали технічний характер. По третьому питанню доповідала начальник фінансового управління Людмила Писаренко. Проект рішення по змінам до бюджету пов'язаний із необхідністю включення додаткових між-бюджетних трансфертів в сумі 3 927,3 тис. грн., наданих місту в міжсесійний період, зокрема:

- субвенція з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг в загальній сумі 2 381,7 тис. грн.;

- інша субвенція на виконання доручень виборців депутатами обласної ради в сумі 2,2 тис. грн.;

- зміни в межах субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання допомог сім’ям з дітьми на загальну суму 1 660,0 тис. грн.;

- зменшення обсягу субвенції на оплату житлово-комунальних послуг на 144,0 тис. грн.

За результатами співбесіди, проведеної сьомого листопада з керівниками та головними бухгалтерами бюджетних установ, на звернення головних розпорядників, одержувачів бюджетних коштів та інших організацій, в проект рішення включені зміни в межах затверджених бюджетних призначень шляхом зняття невикористаних лімітів, передбачених в кошторисах установ. А саме: на виплату заробітної плати у грудні поточного року по управліннях освіти, культури, міськвиконкому, на закупівлю продуктів харчування для ЦМЛ, на виплату матеріальної допомоги населенню та на операцію Чистяковій Н.В., на придбання газового котла для багатодітної родини, на придбання сценічного взуття колективу Будинку школярів та юнацтва, для ЦМЛ на закупівлю енергозберігаючих вікон, ремонт апарату УЗД, на програму медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування, на придбання будматеріалів для ремонту тренажерного залу Територіального центру, відділу спорту на виконання вимог пожежної безпеки, Управлінню ЖКГ та Б в межах бюджету розвитку на «Будівництво ЛЕП по вул. Арвата, Афганців, П.Морозова із встановленням КТП та інше.

По блоку земельних питань доповідала начальник відділу земельних відносин Валентина Місан. Кожен пункт проекту рішення члени комісії розглядали виходячи з принципів законності та об’єктивності. Всі рекомендації комісії щодо прийняття, доопрацювання чи відмови будуть зачитані на пленарному засіданні у середу 15-го листопада.

Заступник міського голови Сергій Осадчий подав на розгляд депутатів Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Народного депутата України Олександра Кодоли. У зверненні висловлювалося прохання вжити заходів для забезпечення в 2018 році фінансування витрат на надання пільг, встановлених органами державної влади, окремим категоріям громадян, як це передбачено Конституцією України, - за рахунок Державного бюджету та вирішити питання повного фінансування освітньої галузі за рахунок освітньої субвенції.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

13.11.2017