Позачергове засідання комісії по законності

17 лютого відбулось позачергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, начальник відділу юридично-кадрового забезпечення В’ячеслав Лега, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко.

На засіданні головуючий Олег Щербак виніс на розгляд комісії доручення позачергової 67 сесії Ніжинської міської ради про розгляд електронної петиції щодо проведення громадських слухань по використанню бюджетних коштів.

Олег Вікторович зачитав вимогу автора петиції: «Керуючись вищевикладеним, вимагаю від міського голови міста Ніжина Анатолія Лінника та депутатів Ніжинської міської ради внести та зареєструвати ініціативу щодо проведення громадських слухань, яке матиме відношення до усіх мешканців міста про перерозподіл 12 мільйонів гривень бюджетних коштів з розробки та побудови свердловини з видобутку питної води на облаштування вищезгаданого кругового руху на ТПО».

Обговоривши питання комісія прийшла до висновку, що на виконання Положення про громадські слухання рішення 15 сесії VII скликання Ніжинської міської ради №12-15/2016 від 30.08.2016 року «Про затвердження Положення про громадські слухання в місті Ніжині Чернігівської області», рекомендувати розгляд даної електронної петиції винести на розгляд чергового пленарного засідання сесії Ніжинської міської ради.

Також, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва виніс на розгляд комісії наступні проекти рішень:

1.Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

2.Про внесення змін до додатку рішення Ніжинської міської ради від 27 листопада 2019 року №20-63/2019 «Про затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік».

3.Про передачу на балансовий облік майна комунальної власності.

Всі проекти рішень були детально розглянуті та підтримані одноголосно. Рекомендація комісії винести на розгляд пленарного засідання сесії міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікцій з громадськістю, Анна Шведун

18.02.2020