Представники громадської організації ГО DOCCU завітали до Ніжина з робочим візитом

18 липня представники громадської організації ГО DOCCU, що впроваджує проект DECIDE у співпраці з фінською організацією Finn Church Aid (FCA) та організовує DECIDE Summer clubs, відвідали Ніжин.

 Зустрічали гостей Ніжина заступниця міського голови Ірина Грозенко, начальниця Управління освіти Валентина Градобик та головна спеціаліста сектору інвестиційної діяльності Юлія Кузьменко.

 «Співпраця з цим проектом для нас дуже важлива, адже через повномасштабну військову агресію ніжинські школярі не мають можливості відвідувати пришкільні табори. Міжнародні партнери подарували цю можливість нашим дітлахам, за що їм щира подяка.

 Наразі надзвичайно важливо створити всі умови для того, щоб діти різного віку змогли цікаво та весело провести літні дні, дізнатися більше про свою країну, її історію, культуру та звичаї, краще зрозуміти як влаштоване життя у громаді, де вони проживають.

 Активне і змістовне дозвілля, психологічна підтримка та широкі можливості для розвитку дітей - головна ідея організації літніх активностей при закладах освіти», - зазначила Ірина Грозенко.

Також Ірина Вікторівна передала представникам ГО DOCCU слова вітання від міського голови та зауважила, що Ніжин готовий завжди підтримувати добрі партнерські відносини з ними.

Нагадаємо, з 25 липня по 8 серпня на базі однієї з ніжинських шкіл буде облаштовано літній табір для дітей Ніжинської громади та внутрішнього-переміщених осіб.

Проведення літніх активностей стало можливим за фінансової підтримки швейцарсько-українського проекту DECIDE, в якому Ніжин обрано одним з переможців.

Серед гостей були: Alejandro Fernández Álvarez - FCA Educación Officer;

Romane Devresse - FCA Project officer;

Анна Пуцова - експертка проєкту DECIDE;

Яніна Тимошенко - директорка ЦРПП міста Чернігів.

 Метою візиту була перевірка готовності об’єкта - школи. Також гості привезли необхідний інвентар, що знадобиться для організації цікавого та корисного дозвілля дітей. Серед речей були: канцелярія, м’ячі, настільні ігри, аптечки, засоби гігієни, карімати тощо.

 

 

18.07.2022