Прес-конференція Олександра Кодоли: звіт, співпраця, плани на рік

2 лютого у великій залі Ніжинської міської ради народний депутат України Олександр Кодола провів прес-конференцію, щодо своєї діяльності у 2014 – 2016 роках.

У своїй промові народний депутат зазначив, що найбільшу увагу приділяє роботі з виборцями в окрузі. Ним отримано 1802 звернення від громадян, відправлено 1208 депутатських звернень. Серед них:

- депутатський запит до Генерального прокурора України щодо штучного банкрутства ПАТ «Ніжинський механічний завод»;

- до Кабінету міністрів України щодо відновлення водопостачання в місті Ніжині;

- до Кабінету міністрів України щодо відновлення гарячого водопостачання в місті Ніжині;

- до Генерального прокурора України щодо відчуження приміщення Ніжинської дитячої школи мистецтв;

- до Кабінету міністрів щодо завершення будівництва Носівської зош №5 в Чернігівській області;

- до Кабінету міністрів України щодо створення в Ніжині історико-культурного заповідника державного значення з віднесенням його до сфери управління Міністерства культури України;

- до Кабінету міністрів щодо фінансування освітньої галузі.

За ці 2 роки на розвиток 209 виборчого округу, за сприяння Олександра Кодоли, надійшло 49 мільйонів гривень державних коштів ( кошти зі спеціальної субвенції на соціально-економічний розвиток округу і кошти з Державного фонду регіонального розвитку, пролобійованих депутатом). Зокрема, надійшло: Носівський район – 14.1 млн.грн.; Нажин – 19,5 млн.грн.; Ніжинський район – 4,5 млн.грн.; Варвинський район – 5,3 млн.грн.; Срібнянський район – 2.2 млн.грн.; Ічнянський район – 1.5 млн.грн.

Також команда Олександра Кодоли продовжує займатись проектом розвитку інфраструктури міста «ВелоНіжин» ( встановлено 12 велопарковок, започатковано велопробіг).

З усіма звітами народного депутата можна ознайомитись в змі.

О 16 годині народний депутат зустрівся з представниками громадськості. На зустрічі були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник Григогій Олійник, заступники Сергій Дзюба, Сергій Осадчий, голова Ніжинської районної адміністрації Вячеслав Івашин, депутати обласної ради, депутати Ніжинської міської ради та представники громади Ніжина.

Одним з перших обговорили питання про проблеми кадрового резерву регіону. Озвучила його директор обласного Чернігівського центру зайнятості Лідія Падалка. У своїй доповіді вона зазначила, що проблема наразі постала гостро, є багатовекторною і потребує вирішення. Міський голова зазначив, що трудова міграція для нашого регіону – це, певною мірою, закономірний процес, бо кожна людина прагне до вищих зарплат, до кращих умов не тільки праці, а і життя, на яке впливає рівень благоустрою, рівень соціальної сфери, рівень загальної культури. Тому наше завдання, як міської влади, об’єднавшись з депутатським корпусом, покращувати інфраструктуру міста : в місті має бути басейн, льодовий палац, сучасний кінотеатр; працювати над поліпшенням якості послуг як комунальних, так і соціальних. На жаль, у сучасному суспільстві втрачено престиж «людини праці», профорієнтаційна робота в навчальних закладах ведеться на не належному рівні. Це все в сукупності впливає на ситуацію, що склалася в регіоні.

Також піднімалось питання щодо перенесення Ніжинської міської поліклініки у приміщення пологового будинку та подальшої долі будівлі, де наразі знаходиться поліклініка. Від представників громади звучало багато питань з цього приводу, на що Анатолій Лінник відповів:«Ніхто не говорить про конкретне рішення. Зараз мова йде про детальне вивчення ситуації. Беззаперечними є наступні аргументи: по-перше, в умовах дефіциту бюджету ми маємо заощаджувати. По-друге, 32% витрат на енергоносії серед бюджетних установ йде на пологовий будинок. І по-третє, створення єдиного медичного містечка, де б зосередилася поліклініка, лабораторії, рентгено-флюорографічний кабінет, покращить умови надання медичних послуг, створить додаткові зручності як для населення, так і для медичних працівників. Стосовно перенесення міської поліклініки, то це стане можливим, якщо ми будемо впевнені в раціональності такого кроку і це не зашкодить пологовому будинку. Щодо будівлі міської поліклініки, то про ніякий продаж мова не йде і не може йти. Частина будівлі залишатиметься за сімейною медициною, а друга частина зможе бути передбачена для лікарів із приватною практикою».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

03.02.2017