Презентація довгоочікуваного фільму про Ніжин

Загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році.

Ця акція стала найрезонанснішим та найуспішнішим проектом у галузі популяризації вітчизняного туризму за більш ніж 20 років української незалежності!

За результатами першої акції у 2007 році країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України», якими стали: Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець», Києво-Печерська Лавра, Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця», Національний дендрологічний парк «Софіївка», Херсонес Таврійський, Софія Київська та Національний заповідник-острів «Хортиця».

У червні 2016 році акція продовжилась вже новим напрямком: історичні міста та містечка. На офіційному сайті телеканалу ZIK пан Томенко написав так: «Розпочався найцікавіший етап акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»: Інтернет-голосування, презентації фіналістів, прес-тури і опитування експертів.

Нагадаю, 1 червня Оргкомітет оголосив 21 фіналіста акції та повідомив про початок Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua.

Ми вирішили провести цей етап саме у літній період, щоб максимально спонукати українців до мандрівок та відпочинку».

І от 31 січня 2018 року в актовій залі Агротехнічного інституту відбулася довгоочікувана презентація фільму про наше рідне місто, що увійшло до фіналістів проекту і стало одним із семи чудес України.

Зала була переповнена глядачами. На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Дзюба, Ігор Алєксєєнко, Сергій Осадчий, помічник народного депутата України Тамара Стратілат, ректор НДУ ім.М.Гоголя Олександр Самойленко, ректор Агротехнічного інституту Василь Лукач, депутати міської ради, науковці та історики міста, студенти, викладачі місцевих вишів.

Перед демонстрацією фільму взяв слово кандидат історичних наук, доктор політичних наук, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко. Він зазначив, що керувався наступним принципом – кожен фільм проекту першою має побачити громада міста, а потім відео вже вийдуть на телеканалах країни.

Дійсно фільм виявився надзвичайно цікавим, з оригінальним підходом і нетрадиційними акцентами. Він викликав найприємніші, найтепліші почуття відносно нашого Ніжина, адже, живучи тут, ми забуваємо про його самобутність і унікальність, а за ці 20 хвилин перегляду ми згадали (а дехто і дізнався), які непересічні особистості жили тут, надихалися, творили.

По закінченню фільму зі сцени звучало багато гарних слів як на адресу картини, так і на адресу ініціатора проекту.

Потому міський голова Анатолій Лінник і Микола Томенко потисли руки на знак подальшої тісної співпраці.

Наостанок Микола Володимирович пообіцяв, що домовлятиметься з іншими телеканалами України, аби Ніжин побачили всі куточки країни.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

01.02.2018