Презентація книги Самойленків

8 листопада у «блакитній залі» Гоголівського корпусу відбулася урочиста презентація двохтомника Григорія та Олександра Самойленків «Ніжинська вища школа у спогадах студентів і викладачів (1820 – 1919 та 1920 - 2010)».

Урочистість та винятковість заходу була підкреслена ще й тим, що цього дня викладачам університету вручались нагрудні знаки «Відмінника освіти України» та Почесні грамоти, а Григорій Самойленко отримав з рук голови Чернігівської обласної адміністрації Валерія Куліча та начальника управління освіти обласної державної адміністрації Миколи Конопацького державною нагородою України – орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

За словами Валерій Куліча, подія такого рівня має велике значення для міста та університету.

Багато щирих слів прозвучало на адресу самої книги та її авторів. З промовами виступили міський голова Анатолій Лінник, колеги авторів: літературознавець, доктор філологічних наук, професор Олександр Ковальчук, декан філологічного факультету, літературознавець, кандидат педагогічних наук, доцент Олександр Забарний.

Музичні вітання винуватцям та гостям свята подарували молодіжний хор «Світич», викладач кафедри вокально-хорової майстерності Алла Хоменко та студенти факультету культури і мистецтв. П

Примірники першого видання двохтомника було подаровано почесним гостям.

Наостанок учасники заходу відвідали унікальну в своєму роді картинну галерею та музей Миколи Гоголя університету.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

10.11.2016