Презентація пам’ятної сувенірної монети «Юрій Лисянський – мандрівник козацького роду»

27 січня в Ніжинській міській раді відбулась презентація пам’ятної сувенірної монети «Юрій Лисянський – мандрівник козацького роду». Медаль виготовлена майстернею «Монетний двір Соколиного Хутора» на замовлення Управління культури та Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. У 2023 році ми святкуватимемо 250-річчя від дня народження нашого видатного земляка, уродженця Ніжина, навколосвітнього мореплавця Юрія Федоровича Лисянського.

На заході був присутній міський голова Олександр Кодола, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Сергій Смага та радник Сергій Охонько, музейники, історики та культурні діячі.

«Ми всі розуміємо, що музеї виступають вагомим підґрунтям туристичної інфраструктури, мають значний вплив на формування туристичної привабливості міста. На сьогодні ми продовжуємо спільну роботу щодо модернізації та вдосконалення музейних просторів. Монета призначена для популяризації міста Ніжина та музею Юрія Лисянського зокрема»,– відзначив міський голова Олександр Кодола.

Ініціатор та автор дизайну пам’ятної монети Микола Череп відзначив, що він разом з Олександром Морозовим, завідувачем відділу «Меморіальний будинок-музей імені Юрія Лисянського» більше року працювали над створенням виробу.

Сьогоднішня презентація пам’ятної монети – це ще один крок у популяризації Ніжина як одного з 7 чудес України.

27.01.2022