Презентація візуалізації проекту з (майбутньої) реконструкції та зонування території біля набережної річки Остер у м. Ніжин

26 травня 2022 року у виконавчому комітеті Ніжинської міської ради відбулася Презентація візуалізації проекту з (майбутньої) реконструкції та зонування території біля набережної річки Остер у м. Ніжин, розробленої Програмою  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Проектування охоплює територію між Театральним та Університетським мостами.

На онлайн зустрічі робоча група, на чолі з першим заступником міського голови Федором Вовченком, ознайомилась з остаточними матеріалами Проекту, які були презентовані консультантами з планування громадських просторів Богданом Синько та Юлією Огаренко, старшим Програмним спеціалістом Програми DOBRE Наталією Сафроновою, фахівчинею з місцевого економічного розвитку Вірою Топіхою.

Дана детальна Презентація розроблена з врахуванням пропозицій, викладених на попередніх зустрічах з представниками робочої групи, молоддю, представниками громадських організацій та підприємців, зацікавлених у розвитку громади та облаштуванні прибережної зони відпочинку.

Фінальна версія проекту буде презентована у вигляді 3-D зображень, супроводжуватиметься звітом з рекомендаціями та чітким алгоритмом з реалізації проекту на найближчі роки з врахуванням воєнного стану. Протягом 2021-2022 року робоча група провела 2 виїздних та 2 онлайн робочих засідань, провели  опитування і інтерв'ю представників робочої групи та мешканців громади для визначення викликів та врахування балансу потреб користувачів майбутнього простору.

За сприятливих мирних умов, громада планує почати реконструкцію простору у 1 кварталі 2023 року. Створені матеріали Проекту з реконструкції та зонування території біля набережної  м. Ніжин доступні за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1PlA8kiouEWhGr9qlc2iyLaDq9B26AWjq?usp=sharing.

27.05.2022