Презентували художню колективну виставку «Об’єднані часом», присвячену 30-річчю Незалежності України

25 серпня у виставковому залі Художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І.Спаського презентували художню колективну виставку «Об’єднані часом», присвячену 30-річчю Незалежності України. До виставки увійшли роботи членкині Національної спілки художників України Євгенії Липовецької та митців, викладачів-випускників Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв ім. М.Заньковецької Юрія Ващенка, Наталії Постол та Анни Ващенко.

У своїй творчості митці звернулись до першоджерел українського мистецтва, до його інформаційних глибин, що органічно поєднуються із сучасним художнім мисленням. Працюючи у техніках авторського текстилю, гобелену, художнього різьблення по дереву, для яких характерні такі тенденції як новаторське формотворення, посилення особистісного начала в своїх композиціях художники лишили живими мотиви і образи праслов’ян, що співвідносилися з космосом, були земними і небесними символами-знаками, сповненими глибокого сакрального змісту.

Художню колективну виставку відвідав міський голова Олександр Кодола. Олександр Михайлович привітав всіх присутніх з Днем Незалежності України. Ознайомившись з презентованими роботами, очільник міста зазначив, що багато робіт дійсно вражають. «Презентовані композиції заслуговують особливої уваги. Дуже приємно, що такі роботи творяться в нашому місті нашими людьми, серед яких ми живемо. Ми завжди раді підтримувати починання таких талановитих людей», - зазначив Олександр Кодола та привітав митців з відкриттям виставки, побажав натхнення, наснаги і подальшої успішної творчості.

На виставці представлено такі види декоративного мистецтва України – ручне ткацтво (гобелен), художнє різьблення по дереву, художня вишивка, витинанка, кераміка та народна лялька. Кожен із митців має свій художній смак, інтонаційний стиль та особливі засоби інтерпретації обраної теми у власній творчості. Можна спостерігати, що в одній експозиції поєднуються алегоричні та казкові гобелени Євгенії Липовецької з поліхромними панно з дерева Юрія Ващенка з насиченими кольоровими композиціями Наталії Постол.

Всі бажаючі зможуть відвідати виставку з 25.08 по 10.08 з 9:00 до 16:00 год, обідня перерва з 12:00 до 13:00 год. Телефони для довідок: 097-623-12-13 та 063-630-48-02.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю 

25.08.2021