Придбано нове медичне обладнання для КНП "Ніжинський міський пологовий будинок"

Для покращення умов вагітних та немовлят, надання їм необхідної медичної допомоги, створення належних умов для обстеження та лікування керівництво міста приділяє значну увагу та сприяє зміцненню матеріально-технічної бази комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський пологовий будинок».

Нещодавно пологовий будинок отримав нове медичне обладнання: дефібрилятор – апарат, призначений для надання екстреної допомоги при раптовому важкому порушенні ритму серця та фібриляції шлуночків; білітест - вимірювальний прилад для об'єктивної оцінки ступеня гіпербілірубінемії у новонароджених дітей; фетальний монітор - засіб спостереження та діагностики стану плода в утробі матері (прослуховування серцебиття); інструменти для лапароскопу, що розширить спектр лапароскопічних хірургічних операцій. Дане обладнання було придбане за кошти міського бюджету.

03 січня міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба здійснили робочий візит до закладу та оглянули нове придбання. Анатолій Валерійович привітав трудовий колектив КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» з новорічними та різдвяними святами, подякував всім за спільно зроблену роботу минулого року - підтримку і реалізацію проекту по створенню єдиного медичного містечка.

Щоб зайти в медичну реформу вторинного рівня в бюджеті 2020 року для пологового будинку передбачено 1,5 млн грн, які будуть використані на придбання необхідного медичного обладнання, задля того, щоб заклад в повній мірі відповідав нормативним вимогам Національної служби здоров'я України, що дозволить пологовому будинку надавати якісні послуги. Суть даної реформи - створення конкурентного середовища. Міський голова зазначив: "В Ніжині повинні надаватись якісні медичні послуги. Ніжинці та гості нашого міста, щоб отримати необхідну медичну допомогу, не повинні їхати за його межі". Анатолій Валерійович звертав увагу на тому, що окрім належних умов, пацієнти повинні отримувати від медичного персоналу гарне, ввічливе та професійне відношення, адже вдячний та задоволений пацієнт - це гарна реклама, що збільшить в подальшому конкурентоспроможність пологового будинку.

Головний лікар пологового будинку Валерій Якуба від усього трудового колективу та від себе особисто подякував міській раді та очільнику міста за підтримку медичної сфери та зміцнення матеріально технічної бази закладу. Дані кроки та дії розширять можливості, сприятимуть наданню якісних медичних послуг та нададуть закладу більшої конкурентоспроможності.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

03.01.2020