Привітали та відзначили працівників машинобудівної галузі

20 вересня, напередодні професійного свята працівників машинобудування і приладобудування – Дня машинобудівника, яке в Україні відзначається щорічно у четверту неділю вересня, радник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Осадчий взяв участь в урочистих заходах, що проводились в колективах ТОВ "Ніжинський механічний завод" та ДП НВК «Прогрес».

Сергій Олександрович від імені міського голови Анатолія Лінника, міської ради та її виконавчого комітету побажав підприємствам подальшого розвитку і процвітання, а їх колективам – добра, здоров’я, благополуччя, стабільності, великих замовлень, успіхів у професійній діяльності, достатку та впевненості у завтрашньому дні.

За сумлінну працю, високий професіоналізм і досягнення найкращих результатів в роботі та з нагоди відзначення професійного свята - Дня машинобудівника кращих працівників машинобудівної галузі відзначили Подяками міського голови та виконавчого комітету Ніжинської міської ради, Грамотами виконавчого комітету Ніжинської міської ради. Також керівники заводів привітали своїх колег, вручивши заохочувальні відзнаки: Подяки, квіти та грошові премії.

Машинобудівні підприємства нашого міста випускають широкий спектр різноманітної якісної продукції, яка користується попитом не лише на вітчизняному, а й на закордонних ринках, витримує конкуренцію з відомими фірмами, гідно відстоює марку якості. ПрАТ «Завод Ніжинсільмаш» безпосередньо виробляє устаткування для вирощування свійської птиці, техніку для сільського господарства, садівництва та лісового господарства, а також устаткування для подачі кормів та води тваринам. ТОВ «Ніжинський механічний завод» замається виробництвом кормоперероблювальних машин, сушарки для сільськогосподарської продукції, машини та устаткування для пекарень, а також машини та устаткування для приготування чи виробництва харчових продуктів чи напоїв. ДП НВК «Прогрес» здійснює виробництво керованих артилерійських снарядів (типу «Квітник»), пасивно-активної лазерної системи прицільної стрільби для вертольотів, станції оптико-електронної протидії (типу «Адрос КТ-01АВ») для захисту вертольотів від ураження керованими ракетами з інфрачервоними головками самонаведення (ГСН), пристрої зниження теплової помітності вертольотів (екранно-вихлопний пристрій АП-1В), авіаційні стрілецькі приціли (типу С-17 різних модефікацій для літаків Су-17, Су-22, Су-25, вертольотів Мі-24, Ка-25), теплові головки самонаведення (теплова ГСН типу 9Е418 для ЗРК «Ігла-1», теплові ГСН типу 60ТІ й 75Т для авіаційних ракет Р-60 та Р-62М), лазерні напівактивні головки самонаведення (типу 9Е421 для керованих артилерійських снарядів), радіостанції, мисливські оптичні приціли (ПО 4×34 і ПАМ), лампи щільові (ЩЛ-2Б), фотооб'єктиви (Мир-2411, Калейнар-5Н, Теленар-Н, МС Яшма-4Н), мікроскопи (МОС-ОФ), столики офтольмологічні, теплові насоси і теплообмінники тощо.

Радник міського голови висловив сподівання, що розвиток машинобудівної галузі дозволить і в подальшому створювати нові робочі місця, що сприятиме поліпшенню загального добробуту міста і країни в цілому.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

20.09.2019