Про Тиждень безпеки дорожнього руху в Ніжині

Світовим співтовариством приділено максимум уваги важливості реалізації заходів, спрямованих на якісне поліпшення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності.

Генеральною Асамблеєю ООН на 74 сесії прийнято Резолюцію «Підвищення безпеки дорожнього руху у світі», відповідно до якої 2021-2030 роки проголошено Другим Десятиліттям дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху. Глобальною метою Десятиліття є скорочення кількостей смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод на 50 % до 2030 року.

В Україні у два етапи проводитиметься щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху, який сприятиме реалізації глобальної мети Другого Десятиліття. Перший етап Тижня проводитиметься у період з 17 по 23 травня 2021 року, другий етап – 15 по 21 листопада 2021 року.

17 по 23 травня 2021 року у світі пройде 6-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху ООН. У цьому році він присвячений темі перевищення швидкості  - одній із природних причин дорожньо-транспортного травматизму. Гасло Тижня запровадження обмеження швидкості до 30 км/год в містах, бо учасниками дорожнього руху є не лише автомобілі, а й пішоходи, велосипедисти та діти, а отже всі ми є ключем безпечної транспортної системи. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

Під час Тижня безпеки дорожнього руху заплановано проведення різноманітних заходів, серед яких круглі столи, семінари-практикуми, єдиний національний урок у всіх загальноосвітніх навчальних закладах, старт конкурсів у рамках національного проєкту «Безпечна країна», акція «Здай кров – врятуй життя» та інші.

Переважна частина заходів Тижня безпеки дорожнього руху проводитиметься у форматі онлайн. Тому у кожного буде можливість долучитися до заходів першого етапу Тижня безпеки дорожнього руху.

Відділ з питань НС, ЦЗН, ОМР

виконавчого комітету Ніжинської міської ради    



17.05.2021