Проблемні питання комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту та охорони навколишнього середовища

Голова комісії Володимир Миколайович Башинський розпочав засідання із затвердження порядку денного засідання. Потому розпочали розгляд стану виконання протокольних доручень, наданих на попередніх засіданнях.

Заслухали інформацію директора комунального підприємства «Оренда комунального майна» Тетяну Вакулко з приводу уточнення розподілу квадратури орендованого приміщення, що розташоване за адресою вулиця Об’їжджа, 120, між орендаторами. Члени комісії обговорили питання і надали протокольне доручення комунальному підприємству «Служба єдиного замовника» у двотижневий термін скласти кошторис ремонтних робіт входу до приміщення.

Наступним було надане доручення відділу з управління та приватизації комунального майна розглянути можливість включення приміщення по вулиці Шекерогринівська, 88 у план приватизації на наступний рік.

Гостре обговорення викликало питання про відшкодування перевізникам коштів за перевезення пільгових категорій населення. Члени комісії наголосили на масових скаргах щодо порушення графіку руху маршрутних автобусів, якості обслуговування, некоректної поведінки водіїв, відсутність облікової документації тощо. Зокрема, депутат міської ради Наталія Радченко наголосила на незадовільній роботі транспортного відділу. Працівники відділу не фіксують і не обліковують звернення зі скаргами громадян на якість руху маршрутного транспорту комунального підприємства. Начальник відділу Віктор Карпенко акцентував увагу на тому, що вкрай складно перевірити точність інформації, в тому числі і звітної документації про пільгові перевезення. Що стосується фіксування звернень громадян, то вони фіксуються і по факту їх перевіряється якість роботи перевізників.

Обговоривши питання, члени комісії надали доручення транспортному відділу розрахувати орієнтовну вартість коштів, що мають бути відшкодовані перевізникам.

Також затвердили проект рішення, представлений начальником відділу економіки Тетяною Гавриш «Про Програму економічного і соціального розвитку міста на 2018 рік».

Звернулась до членів комісії Світлана Борисюк з приводу занепокоєння громадою міста екологічним станом річки Остер та відсутністю у Ніжинському міжрайонному відділі водного господарства паспорту водойми.

Володимир Миколайович зазначив, що дане питання без профільних спеціалістів розглядати недоцільно, тому було вирішено запросити їх на наступне засідання комісії.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

23.11.2017