Продовження роботи бюджетної комісії

2 серпня у малій залі виконавчого комітету відбулося продовження роботи постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, члени комісії, депутати міської ради: Константин Смалій, Генадій Дудченко, Андрій Деркач, Олександр Шалай, Анатолій Мазун, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету та ЗМІ.

На початку засідання пастор Володимир Леонтьєв виступив з листом-зверненням до присутніх стосовно цінностей українських родин та традиційних сімей міста. Комісія прийняла інформацію до уваги.

На порядок денний винесли наступні проекти рішень:

1.Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

2.Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

3.Про надання дозволу прийняти в комунальну власність до територіальної громади міста, житловий будинок, що знаходяться за адресою: по вул. Носівській Шлях,17-А в м. Ніжині.

4.Про надання дозволу прийняти комунальну власність до територіальної громади міста, житловий будинок, що знаходяться за адресою: по вул. Носівській Шлях,17-Б в м. Ніжині.

5.Про затвердження бюджетної програми місцевого значення “Реставрація памяток архітектури м. Ніжина в 2018 р.”.

6.Про внесення змін в Паспорт міської програми реалізації повноважень міської ради у галузі земельних відносин на 2018 рік (Додаток 16) до рішення Ніжинської міської ради № 5-34/2017 від «21» грудня 2017 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

Дискусійно розглядали пропозиції щодо внесенню змін до бюджету міста на чергову 41 сесію Ніжинської міської ради. На початку розгляду міський голова Анатолій Лінник зауважив: “На сьогоднішній день потрібно розподіляти залишкові кошти, спираючись на 2 аспекти, а саме перший - підготовка до зимового періоду та другий - безпека життєдіяльності людей”. Наголосив членам комісії, звернути на це увагу приймаючи рішення.

Також розглядалось питання КП “НУВКГ” щодо придбання та заміні нового колектору (проблеми що виникають, це обвали на дорозі, залягання каналізаційної мережі, обрив підземних труб). Комісія вирішила, що в даній ситуації потрібно виділяти кошти з резервного фонду, задля попередження надзвичайної ситуації.

Всі проекти рішень було розглянуто, підтримано та рекомендовано винести на розгляд чергової 41 сесії міської ради, яка відбудеться 8 серпня, надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

03.08.2018