Продовження засідання 17 чергової сесії

У понеділок, 17 жовтня, продовжилось засідання 17 чергової сесії міської ради. Зареєстровано 32 депутати.

Першим питанням порядку денного був проект рішення «Про затвердження комплексної схеми тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності по вул. Московській, вул. Незалежності, вул. Шевченка, вул. Прилуцькій, вул. Липіврізькій, вул. Академіка Амосова, вул. Вокзальній та вул. 3-й Мікрорайон в м. Ніжині». Поданий проект рішення, як і у першій частині пленарного засідання 12 жовтня, викликав жваве обговорення, проте до єдиної думки депутатам дійти так і не вдалось, - рішення не прийнято та відправлено на доопрацювання.

Серед важливих питань із соціальним резонансом був проект рішення «Про реорганізацію ліжкового фонду (ІІ етап)». За словами головного лікаря Олександра Костирки, проект рішення був підготовлений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року №1024 «Про затвердження нормативу забезпечення лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис населення» та на основі аналізу виконання плану ліжко-днів по стаціонарним відділенням КЛПЗ Ніжинської центральної міської лікарні ім. М.Галицького. Так, з метою оптимізації ліжкового фонду, було запропоновано скоротити 25 ліжок, втому числі:

- у кардіологічному відділенні – 10 ліжок;

- у неврологічному відділенні – 5 ліжок;

- у онкологічному відділенні – 5 ліжок;

- у офтальмологічному з отоларингологічними ліжками – 5 ліжок.

Підтримки депутатського корпусу поданий проект рішення не отримав (за – 1; проти – 13; утрималось - 15).

Таким чином, із 46 проектів рішень: 40 – прийнято; 4 – не прийнято; 1 – відправлено на доопрацювання та один проект рішення було знято з розгляду.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

18.10.2016