Програма освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини "Демократична школа" у Ніжині

Програма реалізується Європейським Центром ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії для впровадження системних реформ у сфері середньої освіти та відповідає Плану дій Ради Європи для України на 2016-2018 роки.

Ще на початку грудня на сайті « Освіта ua»було розміщено оголошення- заявка для участі, яке я електронною почтою направила до загальноосвітніх навчальних закладів. Відгукнулася на запрошення до участі Ніжинська ЗОШ І-ІІІст.№17. Так була сформована команда ( за умовами Програми) у складі: представника органу місцевого самоврядування Пономаренко Н.О., директора - Власенко Т.Ф, вчителя Смелянської О.В., члена батьківської громадськості Власенко Л.В.

20 січня 2016 року із приємністю отримали інформацію про те, що із 250 бажаючих команда з Ніжина пройшла конкурсний відбір Програми "Демократична школа".

01 березня У МОНУ відбулося відкриття початку дії Програми, учасником якого була директор ЗОШ І-ІІІст№17 Власенко Т.Ф.

У повному складі команда взяла участь у тренінгу з демократичного розвитку школи із 06 по 11 березня в Києві. А далі величезна, але цікава робота по створенню проектів та їх реалізації, співпраця із національними координаторами Програми, цікавими особистостями, вивчення кращого досвіду європейських країн з культури демократії в школах, розробка, апробація та оцінка її моделей.

Перший приїзд тренерів у ЗОШ І-ІІІст №17 запланований на 31 березня – 01 квітня 2016 року.

Учасник проекту, заступник начальника управління освіти Н.О.Пономаренко

12.03.2016