Рада підприємців обговорила проект рішення щодо розвитку туристичної інфраструктури

20 січня у малій залі виконавчого комітету відбулось засідання Ради підприємців при Ніжинській міській раді. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету.

Першим питанням присутні розглянули проект рішення Ніжинської міської ради «Про надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності на безповоротній основі для розвитку туристичної інфраструктури на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади». Т.в.о начальника відділу економіка та інвестиційної діяльності Тетяна Гавриш окреслила основні положення порядку надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності на безповоротній основі для розвитку туристичної інфраструктури на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Тетяна Миколаївна зазначила, що сума коштів фінансової допомоги одному суб’єкту підприємницької діяльності на один бізнес-проект не може перевищувати 50 % від загальної вартості бізнес-проекту та не може бути більшою 50 тисяч гривень. Кошти бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади направляються на відшкодування фактичних фінансових витрат суб’єкта підприємницької діяльності згідно наданих підтверджуючих документів витрат на розвиток туристичної інфраструктури за звітний фінансовий рік. Протягом звітного періоду один суб’єкт підприємницької діяльності може подати тільки одну заявку на отримання фінансової допомоги.

Під час обговорення міський голова Анатолій Лінник зауважив, що надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності на безповоротній основі для розвитку туристичної інфраструктури є європейською практикою. Це спонукає підприємців малого та середнього бізнесу долучитися до розвитку туризму в громаді. Анатолій Валерійович звернув увагу присутніх, що рішенням Ніжинської міської ради створено відділ розвитку туризму при управлінні культури і туризму з метою покращення туристичної галузі.

Члени ради підприємців ознайомившись з основними засадами проекту рішення рекомендували внести деякі пропозиції до тексту. Всі пропозиції будуть опрацьовані та враховані під час винесення його на розгляд сесії міської ради.

Рада підприємців також розглянула листи-звернення підприємців щодо оренди земельних ділянок та оренди комунального майна.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

21.01.2020