Реформу об`єднання територіальних громад обговорили в Ніжині

17 листопада 2016 року у стінах Ніжинської міської ради відбулась робоча зустріч виконавчого директора Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України з міським головою Анатолієм Лінником та головами сільських рад.

На зустрічі були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, депутати Ніжинської міської ради та голови сільських рад.

Для надання роз’яснень з Чернігова прибули консультант Асоціації міст України Микола Силенко та начальник відділу Департаменту економічного розвитку Чернігівської області Вікторія Довгань.

Обговорення розпочалось зі вступного слова міського голови, який зазначив, що реформа об`єднання територіальних громад набуває поступового розвитку. На сьогоднішній день по Чернігівській області нараховується 5 об`єднаних громад, а до кінця року планується вже 11. Так історично та культурно склалося, що села, які межують з Ніжином, мають спільне коріння. Місто має можливість надання всіх видів послуг, створена та існує розгалужена інфраструктура. Для Ніжина об`єднання громад цікаве тим, що місто може розширити свою територію, а позитивом для громад є те, що люди з сіл зможуть користуватися інфраструктурою міста.

Потім присутні заслухали виступ консультанта Асоціації міст України Миколи Семенка та начальника відділу Департаменту економічного розвитку Чернігівської області Вікторії Довгань. Гості розповіли детальніше про реформу об`єднання територіальних громад, наголосили на позитивних сторонах даного об`єднання для обох сторін. За словами Миколи Семенка, на сьогоднішній день в Україні нараховується 307 об`єднаних територіальних громад, але запланована їх кількість має становити 1000. Завдяки даній реформі жителі сіл зможуть на законних підставах користуватися послугами міст.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

18.11.2016