Реконструкція центральної частини міста – найближчим часом

19 липня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду з керівниками відділів та управлінь.

На початку наради міський голова Олександр Кодола повідомив, що вже цього тижня розпочнеться будівництво фонтану на центральній площі міста та буде оголошено тендер на проведення ремонту алеї Шевченка (від центральної площі).

На попередньому тижні проведені геодезичні роботи на вул.Гоголя та будуть приступати до демонтажу.

«Останнім часом серед громади Ніжина відбувається певне нагнітання щодо каштанів: чи приберуть їх, чи ні, чи приберуть частково через реконструкцію вулиці Гоголя. Якщо громада так переживає за долю цих дерев, прошу Управління житлово-комунального господарства та будівництва, у разі потреби – залучити інших фахівців, обстежити кожне дерево і максимально зберегти каштани. Можливо, ми закупимо не тільки клени, а й каштани – жодних проблем немає. Місцева влада намагатиметься зробити так, щоб туристичний Ніжин радував і самих ніжинців, і гостей міста», – зазначив міський голова.  

Управління житлово-комунального господарства та будівництва закінчили будівельні роботи по реалізації  проєктів Громадського бюджету 2021 року, будівництву тротуару по вул.Широкомагерська, приступають до благоустрою цих об’єктів. Управління отримало проект по реконструкції вул. Московська, яким передбачено реконструкцію від 10 школи і майже до мосту біля базару. Реконструкція даної вулиці буде проводитися за рахунок обласного бюджету. Загальний кошторис – 7 млн. грн. Замовником тендерної процедури буде Чернігівське обласне управління капітального будівництва.

У селі Паливода Кунашівсько-Переяслівського старостинського округу на попередньому тижні встановлено дитячий майданчик в рамках реалізації проекту Громадського бюджету 2021 року, прибрано стихійне сміттєзвалище та облаштовані майданчики для сміттєвих контейнерів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

19.07.2021