Робоча зустріч з представниками НЕФКО щодо комплексної термомодернізації ЗОШ №10

13 вересня 2019 року відбулася робоча зустріч міського голови Анатолія Лінника з представниками корпорації НЕФКО стосовно питань контролю ремонтних робіт щодо термомоднернізації в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №10. В обговоренні щодо термомодернізації навчального закладу також взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, т.в.о.директора ЗОШ 10 Сергій Никонець, виконавець робіт, підрядна організація, проектувальники, технічний нагляд, відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представники управління освіти, ЗМІ.

На початку зустрічі представник корпорації НЕФКО Анна Мінакова привітала всіх присутніх з початком такого масштабного проекту і зазначила, що корпорація планує і в майбутньому співпрацювати з Ніжинською громадою. Також, Анна Мінакова зауважила, що даний проект досить непогано розпочався, але є ряд питань, які необхідно врегулювати з підрядниками. НЕФКО приділяє значну увагу безпеці і якості, адже дана організація створена північними країнами, які добре розуміються на утепленні і підходам до якості. Представник Північної екологічної фінансової корпорації звернула увагу на безпеку для дітей та співробітників, на площадці, адже територія, де проводяться ремонтні роботи, має бути огородженою.

Анна Мінакова розповіла про організацію проекту, датську компанію Ramboll та її консультантів, а також представила зовнішнього моніторингового консультанта Ігора Комкова – який відповідає за зовнішній моніторинг по виконанню проектів. Через моніторингову організацію контролюються і погоджуються всі звіти по проекту. Моніторинговий консультант буде спостерігати за ходом робіт. Ігор Комков зазначив, що місто дуже добре підготувало перелік заходів по захисту, поцікавився графіком роботи, оглянув об’єкт, подивився на якість і виконання ремонтних робіт, поспілкувався з проектантами та підрядником.

Міський голова Анатолій Лінник підкреслив на важливості даного проекту: «Ми приділяємо значну увагу цьому питанню. Раніше ми відпрацювали проекти з ЄС та ПРООН, що дали нам певний досвід. Проект по комплексній термомодернізації – новий напрямок для нас, адже це нові правила реалізації, алгоритми дій та вимоги. На даному етапі ми теж вчимося заново, адже попередній досвід відрізняється».

На сьогоднішній день міська влада оперативно і однозначно реагує на якість робіт, тому що в будівлі, де відбуваються ремонтні роботи навчаються діти. Їх позиція – виконання робіт повинно проходити виключно по проекту. У випадку виявлення необхідності внесення змін, врахувавши всі нюанси, налагоджені комунікація, алгоритм та взаємодія між учасниками, визначені відповідальні особи. Органи місцевого самоврядування контролюють процес і беруть на себе всю відповідальність, вони зацікавлені в успішній реалізації проекту по термомодернізації школи та в подальшій співпраці з НЕФКО.

В кінці зустрічі очільники міста та представники Північної екологічної фінансової корпорації обговорили додаткові можливості та заходи для подальшого впровадження.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

13.09.2019