Робоча зустріч з представниками Ради Європи

В рамках проєкту Ради Європи «Посилення захисту національних меншин, включаючи ромів, та мов меншин в Україні» 26 жовтня 2021 року у Ніжинській міській раді відбулася зустріч представників структурних підрозділів виконавчих органів ради, науковців, громадських діячів з керівником проєкту Земфірою Кондур, експертом Ради Європи з розвитку громадянського суспільства та адвокації Ларисою Кобелянською.

Під час діалогу були обговорені питання майбутніх проєктів співпраці у напрямку створення міжкультурного простору  з метою усвідомлення особливостей та неповторності інших культур, налагодження міжкультурної взаємодії  та створення комфортного міжнаціонального середовища.

Учасники заходу поділилися власним досвідом реалізації грантових проєктів, ідеями подальшого партнерства у напрямку підтримки національних спільнот Ніжина.

      Заплановано проведення тренінгів з толерантності, на партнерських засадах створення інформаційно - ресурсного центру національних спільнот  та робочої групи з розробки проєкту «Країна толерантності».

 За інформацією управління культури і туризму Ніжинської міської ради

27.10.2021