Робочий візит Міністра молоді та спорту України Ігора Жданова

Сьогодні з робочим візитом в місті Ніжині перебував Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, народний депутат України Олександр Кодола, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш.

Мета візиту - це зустріч з спортивною та молодіжною громадськістю міста і району з питань соціально-економічної політики. На заході також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати обласної та міської рад, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Ніжинської міської ради Павло Глушко, помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, спортивний актив, громадськість ніжинського та носівського районів, а також ЗМІ.

Народний депутат України Олександр Кодола, інформуючи Міністра про актуальні питання молодіжної політики та проблеми, що виникають сьогодні у сфері діяльності спортивної громади міста, зазначив, що зважаючи на оперативність упровадження фінансової децентралізації, виникає чимало питань щодо організації подальшої діяльності низки галузевих закладів: «Місто Ніжин є спортивним містом та має великий потенціал завдяки чемпіонам з різних видів спорту та рекордсменам, які ввійшли до книги рекордів України. Спортсмен Костя Мухомодєєв , боксер Петро Іванов, дзюдоїстка Наталія Чистякова. Також існують федерації з футболу, боксу та інших спортивних секцій, для підтримки яких потрібна належна інфраструктура. Нещодавно відкрили нове сучасне міні футбольне поле та професійний вуличний ринг (перший в області) на стадіоні «Спартак». Вперше за 30 років НДЮСШ отримала нові сучасні велосипеди в кількості 23 штуки. А також завдяки загальноміському спортивному заходу «Спортивний Ніжин-здорова нація» команди-переможці отримали сертифікати на закупівлю спортивного обладнання для своїх шкіл. Завершується реконструкція єдиного плавального басейну для дітей на базі НВК «Престиж» №16, який буде відкрито на початку 2019 року».

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, у свою чергу, зазначив, що процеси децентралізації справді на часі, але нові повноваження на місцях необхідно підкріплювати відповідним фінансовим ресурсом. А зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в державі, з цим аспектом на сьогодні є певні труднощі. Починаючи з 2015-2018 роки, за сприяння Мінмолодьспорту, державою було інвестовано більше 1млрд.грн для відновлення та розбудови спортивної інфраструктури на місцях. В бюджеті на 2019 рік заплановано близько 2 Нмлрд.грн на субвенцію для розбудови спортивної України.

В бюджеті Мінмолодьспорту на наступний рік передбачено 600 млн.грн. субвенцій регіонам для ремонту, реконструкції та будівництва спортивних об'єктів.

З них 200 млн.грн. – субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту.

200млн.грн. – субвенції з державного бюджету бюджетам міст обласного значення – обласним центрам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних басейнів та районним бюджетам на реконструкцію та капітальний ремонт існуючих басейнів.

200 млн.грн. – субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту.

Підвівши підсумки своєї промови Ігор Олександрович зауважив, що задля соціального розвитку дітей та відбору до професійного спорту необхідно зберегти місцеві ДЮСШ, відремонтувати їх та закупили нове обладнання.

Надавши вичерпні відповіді на питання від громадськості офіційна делегація відвідала міський стадіон «Спартак» та оглянула спортивну інфраструктуру.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

27.11.2018