Розпочався дводенний тренінг щодо напрацювання міжвідомчої взаємодії для забезпечення прав дитини


Метою тренінгу - є налагодження міжвідомчої взаємодії щодо ефективної комунікації та координації дій між суб'єктами виявлення та/або організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю.
Під час заходу учасники ознайомилися з успішними моделями співпраці та, як адаптувати їх до місцевих умов.
Приділили увагу визначенню завдань, повноважень та відповідальності кожного суб’єкта, підвищенню професійних компетентностей учасників.
Фахівці соціальної сфери працювали в групах, щоб розвинути вміння налагодження ефективної комунікації та координації дій між різними суб'єктами, що працюють з сім'ями та дітьми, напрацювали спільні алгоритми ефективної міжвідомчої взаємодії, вироблення практичних навичок створення організаційного документу міжвідомчої взаємодії.
Тренінг проводиться в рамках проєкту "Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми", що впроваджується UNICEF Ukraine за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). Проєкт реалізується у партнерстві з Українська мережа за права дитини, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО "Соціальна Синергія", Українська освітня платформа.
29.05.2024