Розширена оперативна нарада

6 листопада відбулась розширена оперативна нарада керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради на чолі з міським головою Анатолієм Лінником.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній місяць, доповіла начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.

Протягом жовтня 2017 року до відділу поліції надійшло 1083 заяви та повідомлення про вчинені злочини та інші події. За 104 заявами розпочато кримінальне провадження (за аналогічний період минулого року – 165). Протягом місяця складено 556 адміністративних протоколів та постанов про притягнення до адміністративної відповідальності. Групами реагування складено 400 адміністративних протоколів (за аналогічний період 2016 р. – на 200 протоколів менше). У 226 випадках винесене попередження та накладено штрафи на суму 58752 грн. На даний час добровільно сплачено 25687 грн. 115 адміністративних протоколів передано на розгляд до інших органів. Протягом жовтня відмічався низький рівень дисциплінованості водіїв. Адже за порушення правил безпеки дорожнього руху складено 215 адміністративних протоколів та постанов патрульної поліції , а це близько 7 протоколів за день. 35 водіїв керували транспортними засобами у стані алкогольного сп`яніння, з них 4 особи повторно протягом року. Ще 35 осіб керували транспортними засобами, будучи позбавленими права на керування, або не мали такого права взагалі. Задокументовано 24 випадки дорожньо-транспортних пригод без потерпілих осіб. За перевищення водіями встановлених обмежень швидкості руху та інших правил дорожнього руху притягнуто до відповідальності 66 осіб, з них 30 адміністративних протоколів складено на водіїв великотоннажних автомобілів, транспортних засобів.

За розпивання пива та алкогольних напоїв у громадських місцях складено 141 протокол. За куріння тютюнових виробів у заборонених місцях – 91 . Задокументовано 11 випадків вчинення насильства у сім`ї. За невиконання батьками обов`язків щодо виховання дітей притягнуто до відповідальності 4 особи.

Було зазначено про резонансний злочин, який мав місце минулого тижня. 3 листопада у селі Липів Ріг було вчинено розбійний напад на двох жінок похилого віку. Потерпілі госпіталізовані до лікарні із значними тілесними ушкодженнями. В ході проведених слідчо-оперативних заходів встановлено особу, причетну до даного злочину. Ним виявився односелець потерпілих - чоловік 1992 року народження. Не маючи грошей на розпиття спиртних напоїв, заліз вночі через вікно з метою пограбування та жорстоко побив двох жінок, які через свій похилий вік не мали змоги вчинити опір.

Виявлені випадки зберігання наркотичних засобів. Вилучено травматичний пістолет, який викликав підозру. На даний час тривають експертизи даного приладу, по завершенню яких особу буде притягнуто до відповідальності.

Потому, про заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, що були вжиті на території Ніжина впродовж жовтня 2017 року, розповів заступник начальника Ніжинського МРВ управління держслужби НС Іваницький Анатолій Петрович. Протягом жовтня місяця у місті виникло 4 пожежі по вулицях Однорядна, Миколаївська, Геологів та Молодогвардійців. 23 жовтня було виявлено 4 артилерійські снаряди часів II Світової війни.

В Ніжині також було проведено планову перевірку 20 об`єктів установ, організацій, та 5 об`єктів позапланово. Складено 16 протоколів за статтею 175, за порушення правил пожежної безпеки,та 9 протоколів за статтею 188 - за невиконання приписів установ.

Про внесення змін до законодавчих актів України щодо підвищення пенсій доповіла начальник Ніжинського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Севостьянчик Алла Володимирівна. 3 жовтня 2017 року Верховною Радою прийнято новий закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Протягом жовтня були проведені перерахунки всіх раніше призначених пенсій. На виконання доручення Прем`єр-Міністра України Володимира Гройсмана всім пенсіонерам були надійслані листи щодо перерахунку пенсій. Всього по місту отримали перерахунок пенсій 92% пенсіонерів. Підвищення до 200 гривень отримали 63% . Середнє підвищення по місту складає 359 грн. 16 копійок. Були озвучені основні моменти даного перерахунку.

Потому про стан проходження опалювального сезону у Ніжині доповів перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олійник Григорій Миколайович. Опалювальний період у місті розпочався у два етапи: 4 жовтня та 13 жовтня.

У 35 будинках були проблеми з опаленням. Відповідним службам довелося працювати практично цілодобово для того, щоб збалансувати та налагодити систему. Серед основних проблем, з якими довелося зіштовхнутися, це: завоздушеність систем, втручання в систему опалення самих же мешканців, технічний стан систем. Підкреслена необхідність вчасної плати та погашення боргів за спожите опалення.

Під кінець наради секретар міської ради Салогуб Валерій Володимирович оголосив, що 15 листопада відбудеться 31 сесія Ніжинської міської ради, на порядок денний винесено 5 питань.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

06.11.2017