Розширена оперативна нарада при міському голові

6 вересня.
195 день повномасштабного вторгнення.

У ході наради при міському голові обговорили результати роботи за попередній тиждень та плани на поточний.
На початку наради міський голова Ніжина Олександр Кодола зазначив: «Найближчим часом у Ніжині планується відкриття нової медичної клініки Tesla, яка має розгалужену мережу по всій Україні. Також в кінці тижня в приміщення універмагу «Прогрес» розпочне свою роботу супермаркет Треш.

Нещодавно відновив свою діяльність ніжинський пивзавод. Нове виробництво відомих сортів ніжинських броварів вже доступні поціновувачам цього напою по всій області.
Для Ніжина кожне з цих підприємств - це додаткові надходження податків до бюджету та нові робочі місця. Вдячність всім підприємцям, адже ви допомагаєте тримати економічний фронт міста.
У свою чергу Ніжинська міська рада буде всіляко створенню нових підприємств на території міста.»

ЖКГ
- Згідно розпорядження міського голови запущено вуличне освітлення в Ніжині. Найближчі два дні освітлення відновиться на території всього міста. Пошкоджені лінії електропередач не дозволили увімкнути освітлення одночасно по всьому місту. Освітлення буде працювати з настанням темної пори та до початку комендантської години.
- Продовжується капітальне оновлення нових пішохідних зон. Роботи мають бути завершені до кінця цього року.
- На завершальному етапі знаходиться реконструкція вулиці Гоголя. Олександр Кодола наголосив, що це головний інфраструктурний проект Ніжина, тому треба врахувати всі зауваження, приділити достатню увагу всім деталям при виконанні робіт.
- Триває підготовка до опалювального сезону. Відсоток підготовки до опалювального сезону складає 80 %. Проводиться повірка лічильників теплової енергії за рахунок плати за абонентське обслуговування. Очікуємо надання допомоги від міжнародного благодійного фонду "Help-Ukraine" на відновлення теплоізоляції труб в котельні.
- КП ВУКГ закликає ніжинців не створювати стихійні сміттєзвалища та бути соціально відповідальними.
- Усі комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Охорона здоров'я
- В амбулаторіях сімейної медицини триває вакцинація від COVID-19. У наявності є вакцини Johnson & Johnson та CoronaVac. Кількість позитивних тестів на COVID-19 значно збільшилась. Ніжинці, бережіть себе та подбайте про завчасну вакцинацію.
- Стоматологічна поліклініка працює щодня згідно графіка та надає весь спектр стоматологічних послуг.
- Підходять до завершення ремонтні роботи по облаштуванню укриття в центральній міській лікарні ім. Галицького.

Освіта
- 2 ЗДО та два структурні підрозділи розпочали свою роботу для дошкільнят в очному режимі.
- За заявою батьків частина школярів вийшла на офлайн навчання.
- У закладах загальної середньої освіти наявно 10 укриттів, 2 укриття в садочках та два договори на використання укриттів у інших закладах.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
06.09.2022