"Сади перемоги" для Ніжинської громади

12 квітня відділ економіки на чолі з керівником Тетяною Гавриш взяв участь у відеоконференції з метою представлення ініціативи «Сади Перемоги».

Внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, окупанти знищують цивільну інфраструктуру міст і сіл; захоплюють або знищують сільськогосподарську техніку, елеватори, вантажні термінали.

У звіті «Вплив війни в Україні на розвиток: початкові прогнози» Програми розвитку ООН стверджується що, за попередньою оцінкою, в наслідок війни, яка може затягнутись, майже 30% населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Конфлікт загалом безпосередньо торкнеться близько 18 млн. осіб, понад 7 млн. стануть внутрішньо переміщеними особами.

В цих складних умовах одним з найважливіших питань, яке має бути вирішено у територіальних громадах – не допустити голоду, створити умови самозабезпечення громад основними продуктами харчування, які можуть і мають бути вирощеними безпосередньо у громаді. Виробництво цих продуктів має бути в обсягах, достатніх для недопущення гуманітарної кризи, а також для забезпечення потреб Збройних Сил України.

Під час відеоконференції представники проєкту «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансовї підтримки Уряду Канади, представили інформацію про запуск в українських регіонах програми «Сади Перемоги».

«Сади Перемоги» – програма самозабезпечення харчовими продуктами, обробіток та засадження земельних ділянок особистими селянськими господарствами, кожною сім`єю ВПО, яка переселилась у сільську місцевість, кожною міською сім`єю, що має дачну ділянку, кожною територіальною громадою, що володіє комунальними землями.

Ніжинці, долучайтеся та започатковуйте "Сади перемоги"!

 

15.04.2022